Erdoğan’dan tribünlere pankart tepkisi: Bunlar kayda giriyor, gereğini yapacağız

Erdoğan’ın gündeminde statlardaki pankartların yanı sıra seçim iptaline ilişkin sanatçılardan gelen tepkiler vardı

Taksimde konuşan Erdoğan, futbol stadyumlarına asılan "Her şey çok güzel olacak" pankartlarına tepki gösterirken " FETÖ'nün uşağı olan kişilerin sloganlarını tribünlere asıyorlar" ifadelerini kullandı:

"Bunlar o kadar şirazeden çıktı ki, şimdi statların tribünlerine pankartlar asıp, FETÖ'nün uşaklarının sloganlarını yazıyorlar. Bunlara asla geçit vermeyeceğiz. Bu statları biz yaptık biz. Kapalı spor salonunda beyefendinin ifadelerini orada söylettiriyorlar. Bunların hepsi kayda giriyor, gereğini biz de yapacağız. Bunlara eyvallah diyemeyiz."

Erdoğan’ın gündeminde YSK’nın İstanbul’daki seçim iptali kararının ardından "Her şey çok güzel olacak" paylaşımı yapan sanatçılar da vardı:

"Sanatçılarımızın arasına da nifak tohumu ektiler. Sanatçılarımızı da tehdit ettiler. Sanatçı sanatıyla konuşur. Bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz. Sinema dünyası ile ilgili olarak bize kadar, kimse bir yasal düzenleme yapmadığı halde, bu yasal düzenlemeyi yapıp, ondan sonra bir taraftan bize teşekküre geleceksin, arkadan da bunlarla beraber şakşakçılık yapacaksınız. Bunu ne ile ifade edeceğiz, ne ile izah edeceğiz?"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kazanı kaynatıp darbe çağrısı yapanlar kimlerdir? Milletim gereken dersi bunlara 23 Haziran'da verecektir. Dağdan talimatlar geliyor. Sandıklardan oy çalanlarla milletimin bir arada olacağına zerre kadar ihtimal veremiyorum.

Bir yerde seçim yapılıyorsa, gerektiğinde yenileniyorsa demokrasi işliyor demektir. Vesayet heveslilerinin kazanı kaynatarak birilerine elverişli ortam hazırlamasına asla müsaade etmeyeceğiz.

Tüm Türkiye'nin ihtiyacı darbe çığırtkanlığı değil, canı pahasına ülkesine sahip çıkan milletin kendisidir.

İstanbul'un ve 81 vilayetiyle tüm Türkiye'nin  ihtiyacı darbe çığırtkanlığı yapanlar değil, 15 Temmuz'da olduğu gibi canı pahasına istiklaline ve istikbaline sahip çıkan milletin bizatihi kendisidir."

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU