Joe Biden yemin ederken oğlunun mezarının başında bekleyen biri vardı

Viral olan görüntü, saygıdan ötürü üniformalı kişiye yaklaşmamayı seçerek uzaktan izleyen gazetecinin "gözlerini doldurdu"

Joseph Robinette "Beau" Biden III, Joe Biden'ın üç çocuğundan en büyüğüydü (AFP)

Babası göreve başlama konuşmasını yaparken, kimliği bilinmeyen üniformalı bir kişi Beau Biden'ın mezarı önünde diz çökerken görüldü. Üniformalının fotoğrafını çeken Delaware News Journal yazarı Patricia Talorico'nun tweetlediği fotoğraf internette pek çokları tarafından paylaşıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

PBS 2018'de Beau Biden'ın 2007-2015 yılları arasında Delaware Başsavcısı olarak görev yaptığını ve görev süresi bittikten sadece birkaç ay sonra beyin kanserinin yaygın bir türü olan Glioblastoma'dan hayatını kaybettiğini yazmıştı.

Öldüğü sırada 46 yaşındaydı. Göreve Başlama Töreni için Delaware'den Vaşington'a gitmeden önce Joe Biden göz yaşartan bir konuşma yaparak "Sadece tek bir pişmanlığım var, onun burada olmaması çünkü başkan olarak onu tanıtmamız gerekirdi" demişti.

Delaware News Journal için yazan Talorico, "Beau'nun mezarında tek başına diz çökmüş mavi üniformalı biri" gördüğünü söyledi.

Duyduğu saygıdan ötürü Talorica ona yaklaşmamış. Söz konusu kişi Beau'nun mezarı önünde diz çökerken Joe Biden 46. Başkan olarak yemin ediyordu ve göreve başlama konuşmasını yapmak üzereydi. Üniformalı kişi "başını eğdi ve ellerini birbirine kenetledi."
 


"Görüntü gözlerimi yaşarttı" diye yazan Talorico "Bu dokunaklı, vakur anı bölmeye içim elvermedi" diye de ekledi.

Üniformalı kişi Biden'ın konuşması bittikten sonra bile oradaydı, başını öne eğmiş diz çöküyordu.

Talorico, Delaware'in insanın yolunun hayatının bir noktasında geri kalan herkesle kesişeceği "küçücük bir eyalet" olduğunu yazdı.

"Buranın özelliği herkesin herkesi tanıması" dedi.

Beau Biden, eyaletin başsavcısı olmadan önce bir keresinde, kendisine verilen bir görevde zorlanan Delaware News Journal yazarını teselli etmek için elini uzatmıştı.

"Eminim çaresizliğim yüzümden okunuyordu" diye yazdı Talorico.

Derken dostça bir sesin 'Hey, nasılsın? İyi misin?' dediğini duydum. Kafamı kaldırdım ve Beau orada, başımda duruyordu. Elini uzattı, el sıkıştık ve biraz konuştuk... Öyle büyük bir jest değildi, sadece küçük bir hareketti; ama bir şekilde o gün bir fark yarattı. Bu nazik hareketi asla unutmadım.

The Hill'e göre Joe Biden, bir zamanlar Beau Biden'ın Delaware Başsavcısı olarak yemin ederken kullandığı 127 yıllık Biden Aile İncil'ine yemin etti.

MSNBC, 1893'ten beri Biden ailesinde bulunan İncil'in Joe Biden tarafından Başkan Obama'nın Başkan Yardımcısı olarak yemin ederken iki kez ve ABD Senatörü olarak 36 yıl koruduğu makamında her yemin edişinde kullanıldığını bildirdi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU