Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "reform" mesajı: Kamuoyuna sunma aşamasına geldi

Hukuk ve ekonomi alanında yapılacak reformlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şimdiden reform gündeminin oluşturulmaya başlandığını söyledi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Düzce, Çorum, Amasya, Bartın ve Karabük İl Kongrelerine Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı. 

AK Parti teşkilatlarının geçen yıl 1 milyon yeni üyeyiyi partiye kazandırmış olmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Erdoğan, "Ne adam sendeciliğe, ne kibre, ne nefsi arzularımıza asla kapılmadan Hakk'a ve halka hizmette son nefesimize kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Yapacağınız emek, fedakarlık için her birinize şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Biz 2001 yılında partimizi kurduğumuzda, Türkiye en uzun bunalımlarından, kaoslarından, krizlerinden birini yaşıyordu. Kuruşundan 15 ay gibi kısa bir süre sonra milletimiz AK Parti'yi tek başına iktidara getirmiştir. Ülkemizi demokrasi ve ekonomide muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkarmak için çalıştık, çabaladık. 18 yılda karşımıza çıkarılan engelleri asla unutmadık, unutmayacağız. Vesayetin tuzaklarını birer birer nasıl aştığımızı dün gibi hatırlıyoruz. Sergilenen haksızlıklar, hukuksuzluklar, ahlaksızlıklar hafıza kaydımızda duruyor.

"Milletimiz 18 yıldır hiçbirine itibar etmiyor"

AK Parti'nin birçok alanda başarılı işler yaptığını söyleyen Erdoğan, "Milletimiz istemezükçülüğü hayat biçimi haline getirenlerin gerçek yüzünü bildiği için 18 yıldır hiçbirine itibar etmiyor" diye konuştu.

Erdoğan, terörle mücadenin önemine de vurgu yaparak, "Daha düne kadar kendi sınırları içindeki teröristlerle mücadele etmekte zorlanan ülkeden neredeyse yarım düzüne harekatı gerçekleştiren bir ülkeye dönüştük" ifadelerini kullandı.

CHP ve Millet İttifakı'nı da eleştiren Erdoğan, "Planı, projesi olan tek parti AK Parti'dir, Cumhur İttifakı'dır. Diğerleri yalanlarla, iftiralarla siyaset yapıyormuş gibi görülerek vakit öldürmektedir. Partileri içindeki tacizlerin, tecavüzlerin hesabını veremeyenlerin bu ülkenin yönetimine talip olması kara mizah örneğidir" dedi.

"Hazırlıklarımız kamuoyuna sunma aşamasına gelmiştir"

Hukuk ve ekonomide yapılacak reformlara ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, şimdiden reform gündeminin oluşturulmaya başlandığını ifade etti.

Konuya ilişkin Erdoğan, "İlgili hazırlıklarımız kamuoyuna sunma aşamasına gelmiştir. büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası konusunda söyleyecek tek sözü olmayanların, kazanımlarımıza göz dikmeleri tembelliklerinin, çapsızlıklarının işaretidir. Biz kendi hedeflerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU