Yeni Şafak yazarı: Mevcut ittifaklar bu haliyle devam etmeyecek

"Cumhur İttifakı’nın yeni paydaşlarla tahkim edilmesi muhtemel"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, partilerin kurduğu ittifakların ilerleyen zamanda bu şekilde devam edemeyeceğini ifade etti. Öztürk’e göre üçüncü bir ittifak kurulacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztürk, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi’ne yaptığı ziyareti hatırlattı ve şunları yazdı:

Saadet Partisi tabanının özellikle Ayasofya-i Kebir ve Kariye camilerinin yeniden ibadete açılmasından çok büyük heyecan duyduğunu biliyoruz.

Ayrıca Saadet Partisi içindeki bir zümre haricinde Ak Parti ve Erdoğan’a yönelik olumlu havadan da haberdarız. Siz bakmayın Mustafa Kamalak gibi, yekten gemileri yakan ve diyalog kapılarını şimdiden kapatmaya çalışanlara. Yakın gelecekte Saadet Partisi ile Ak Parti kurmaylarının “istikşafi görüşmelerine” başlayacağını söylersek abartmış olmayız.

“Siyasette yeniden karılan kartlar nedeniyle mevcut ittifaklar bu haliyle devam etmeyecek gibi görünüyor” diyen Öztürk, şu görüşlerini dile getirdi:

Bize göre, 3. bir ittifakın da şansı doğuyor.

CHP ile HDP’nin açıktan ittifak yapması, öbür taraftan İyi Parti’nin sağda yeni bir ittifak oluşturması ve Cumhur İttifakı’nın da yeni paydaşlarla tahkim edilmesi muhtemel.

Takip ediyoruz.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU