İBB, AK Parti dönemine ilişkin 35 dosyayı İçişleri Bakanlığı'na verdi

40'a yakın dosyadan 35'i müfettişlere teslim edildi

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Teftiş Kurulu'nun AK Parti dönemine ilişkin tamamladığı 35 usulsüzlük dosyasını İçişleri Bakanlığı'na incelenmesi için teslim etti.

İmamoğlu daha önce İBB Teftiş Kurulu'nun 40'a yakın yolsuzluk dosyası üzerinde çalıştığını açıklamış, tamamlanan dosyaları yargıya taşımaya başlamıştı. Dönemin İBB Genel Sekreter Yardımcısı olan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da aralarında bulunduğu yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Müfettişler, 29 Aralık 2021 günü İBB Başkanlığı'na geldi. Ankara'dan İBB'ye gönderilen 3 mülkiye müfettişi resmi yazıyla, yolsuzluk dosyalarını İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan istedi. Dosyaların teslimi için 12 Ocak 2021'e kadar süre verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, 40'a yakın dosyadan 35'i 12 Ocak günü müfettişlere teslim edildi. Dosyaların, mülkiye müfettişleri tarafından inceleneceği öğrenildi. Dosyaların akıbeti mülkiye müfettişlerinin incelemesinin ardından belli olacak.

Valilik izin vermedi

İBB Teftiş Kurulu'nun mülkiye müfettişleri görevlendirilmeden önce de bazı dosyaları tamamlayarak işlem başlattığı ancak İstanbul Valiliği'nden gerekli izinleri alamadığı öğrenildi.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU