Kim Jong-un’un kız kardeşi: Güneyliler anlaşılması zor tuhaf bir grup

Kim Yo-jong, ülkede pazar gecesi bir askeri tatbikat düzenlenmiş olabileceği haberini geçen Güney Kore medyasına tepki gösterdi

Kim Yo-jong, Kore İşçi Partisi’nin 8. Kongresi dolayısıyla ülkede bir dizi kutlama etkinliği düzenlendiğini belirtti (AP)

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un’un kız kardeşi Kim Yo-jong, ülkede pazar gecesi bir askeri geçit töreni düzenlendiği haberini geçen Güney Kore medyasına tepki göstererek, haberlerin Güney Kore’nin düşmanca yaklaşımının bir yansıması olduğunu söyledi.

Güney Kore haber ajansı Yonhap, Güney Kore ordusunun Kuzey Kore’de pazar gecesi bir askeri geçit töreni düzenlendiğini tespit ettiğini, bunun bir tatbikat olabileceğini duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kim Yo-jong, dün yayımladığı açıklamada “Dünyada 200’den fazla ülke var ama sadece Güney Kore’nin askeri kurumu ‘etkinliğin yakalanması’ ve ‘hassas takip’ gibi ifadelerle kuzeyde düzenlenen kutlamalara yönelik düşmanca bir tavır takınıyor” ifadelerini kullandı.

Kim, Kore İşçi Partisi’nin 8. Kongresi dolayısıyla ülkede bir dizi kutlama etkinliği düzenlendiğine dikkat çekerek şöyle yazdı:

Başkentte sadece askeri bir geçit töreni düzenledik, birilerini hedef alan bir askeri tatbikat değil. Neden bu kadar zahmete katlanıp kuzeydeki olaylara burunlarını sokuyorlar. Güneyliler gerçekten anlaşılması zor tuhaf bir grup. Aptallar ve dünyayı güldürecek şeyleri tetiklemeye hevesli kişiler olarak uygunsuz hareket edenler listesinde zirvedeler.

Daha önce basında yer alan bazı haberlerde, Kim Jong-un'un ciddi sağlık sorunları yaşadığı ve yerine Kim Yo-jong’un geçebileceği iddia edilmişti.


Independent Türkçe, Sputnik International

DAHA FAZLA HABER OKU