Kuzey Kore, askeri geçit töreninde yeni ürettiği füzeleri ilk kez gösterdi

Kuzey Kore, Donald Trump ve Kim Jong-un'un 2018'deki ilk zirvelerinden bu yan, resmi geçit törenlerinde hiç balistik füze kullanmıyordu

Fotoğraf: KCNA

Kuzey Kore, İşçi Partisi'nin 75. yıldönümü nedeni ile başkent Pyongyang’da düzenlenen askeri geçit töreninde yeni kıtalararası balistik füzelerini sergiledi.

Kuzey Kore, Donald Trump ve Kim Jong-un'un 2018'deki ilk zirvelerinden bu yan, resmi geçit törenlerinde hiç balistik füze kullanmıyordu.

4.jpg
Fotoğraf: KCNA

 

Kim, törendeki konuşmasında ülkesinin "nefsi müdafaa ve caydırıcılık için ordusunu güçlendirmeye devam edeceğini" söyledi.

"Ülkede Kovid-19 vakası yok"

Törende açıklamalarda bulunan Kim, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisine değinerek ilk olarak ülkesinde hiç Kovid-19 vakası bulunmadığını ve bu yüzden müteşekkir olduğunu söyledi.

Kim Jong-un, ayrıca dünyadaki Kovid-19 hastaları için üzüntüsünü de belirterek hepsinin iyileşmesiyle ilgili iyi dileklerini aktardı.

1.jpg
Fotoğraf: KCNA

 

Canlı yayında çekildiği belirtilen görüntülerde, üzerinde Pukguksong 4-A yazısının bulunduğu dev bir füze boy gösteriyor. ‘Kuzey Yıldızı’ anlamına gelen Pukguksong 4-A şimdiye kadar hiçbir yerde görülmemişti.

Kuzey Kore daha önce denizaltılardan fırlatılan Pukguksong-1, Pukguksong-2 ve Pukguksong-3 füzelerini geliştirmiş ve geçen yılın ekim ayında test edilmişti. Pyongyang o zamandan bu yana denizaltılardan fırlatılan füzeleri test etmemişti.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU