Adalet Bakanlığı cumhurbaşkanına hakaret dosyalarında "kovuşturmaya yer yok" kararı veren mahkemelerden bilgi istedi

Adalet Bakanlığı’nın talebine tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, “Bu yazıyı alan hâkim nasıl bağımsız karar verebilir? Yargı, ağır bir sivil vesayet altında” dedi

Bakanlık tarafından mahekemelere gönderilen yazıda, "soruşturmaya yer yok" kararları hakkında bilgiler talep edildi / Fotoğraf: AA

Adalet Bakanlığı tarafından cumhuriyet başsavcılıklarına gönderilen yazıda cumhurbaşkanına hakaret ve Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve devletin kurumlarını aşağılama suçu kapsamındaki dosyalarla ilgili ayrıntılı bilgi talep edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu yazı cumhuriyet başsavcılıkları aracılığıyla da ilgili mahkemelere gönderildi. 

Yazıda, kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar verilmiş ise de karara karşı itiraz olup olmadığı ve itirazın kesinleşip kesinleşmemesiyle ilgili de bilgiler talep edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Normal bir işlem gibi görülse de bu yazıyı alan hâkim elindeki derdest dosyada ya da gelecekte bakacağı dosyalarda nasıl baskı altında kalmaz? Nasıl bağımsız karar verebilir?” diye konuştu.

merkek.jpg
CHP'li Muharrem Erkek, bakanlığın mahkemelere yazdığı yazıya tepki gösterdi / Fotoğraf: Twitter

 

Erkek: Yargı vesayet altında

Hukuk İşlerinden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, iktidarın ülkeyi yönetemedikçe daha çok baskı kurmaya başladığını ancak baskılar arttıkça da ülkenin iyice yönetilemez hale geldiğini savundu.

İktidarın baskı iklimini ancak adaletle bahara çevirebileceğini söyleyen Erkek, “İktidarın tarafsız ve bağımsız yargı inşa etme amacı varsa ona göre davranmak zorunda. Çünkü adalet söylemden daha çok eylem meselesidir. Yargı, ağır bir sivil vesayet altında. Bu zihniyet reform yapamaz” dedi.

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU