Kongre baskını, Herkül'le Zeyna'yı karşı karşıya getirdi

Herkül'ün yıldızı, ABD Kongresi'ndeki isyancıların "Trump taraftarı kılığındaki Antifa" olduğunu öne sürerek yanlış bir iddiada bulunmuştu

Zeyna: Savaşçı Prenses'teki Lucy Lawless ve Herkül: Efsanevi Seyahatler'deki Kevin Sorbo (MCA TV)

Zeyna: Savaşçı Prenses'in (Xena: Warrior Princess) oyuncusu Lucy Lawless, eski rol arkadaşı Kevin Sorbo'yu ABD Kongresi'ndeki isyancılara "fırsat verdiği" gerekçesiyle kınarken isyancıların Sorbo'nun "kötücül isteğini" yerine getirdiğini öne sürdü.

1990'lı yıllarda Herkül: Efsanevi Seyahatler (Hercules: The Legendary Journeys) dizisinde Herkül'ü canlandıran Sorbo, üretken bir Donald Trump destekçisi.

Çarşamba günü (6 Ocak) Sorbo, Joe Biden'ın başkanlığının onaylanmasını durdurmak amacıyla Washington'daki Kongre binasına hücum eden kişilerin Trump destekçileri kılığına girmiş antifaşistler olduğunu yanlış bir şekilde iddia etti.

Başka bir tweet'te Sorbo, birkaç isyancının fotoğrafının yanı sıra şu yorumu paylaştı:

Bana vatansever gibi görünmüyorlar...

Herkül: Efsanevi Yolculuklar'ın spinoff'u (orijinal yapımdaki bir konuya ya da karaktere yoğunlaşan yapımlar, -çn.) olan Zeyna dizisinden Lawless da şu yanıtı verdi:

Hayır, Ufaklık. Onlar vatansever değiller. Onlar sizin uçan maymunlarınız, yerli teröristleriniz, QAnon failleriniz. Onlar, kendilerini oyuncak gibi kuran ve ellerinden gelenin en kötüsünü yapmalarını sağlamaktan hoşlanan sizin gibi insanların kötücül isteklerini yerine getirmek için dışarı çıkan alçaklar.

Lawless, tweet'e iki de hashtag ekledi: "#KeepingYourFilthyHandsClean" (#KirliElleriniTemizTutuyor) ve "#Enabler" (FırsatSağlayan)

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sorbo henüz Lawless'ın tweet'ine yanıt vermedi.

The Independent yorum yapması için Sorbo'ya ulaştı.

Salı günü Kongre binasına düzenlenen saldırı 5 kişinin ölümüyle sonuçlanırken, hükümet yetkilileri hızla Senato Salonları'ndan tahliye edilmişti. Başlangıçta kuşatmada yer alanlara destek verdiği görülen Trump, ayaklanma sırasında Twitter'dan paylaştığı videoda onları "çok özel" diye niteleyerek "Sizi seviyoruz" ifadesini de kullanmıştı.

Perşembe günü (8 Aralık) nihayet başkanlık seçimindeki yenilgisini kabul ettiği bir videoda Trump, isyancıların "demokrasinin makamına kafa tuttuğunu" söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU