Soylu, yine 'terörist' dedi, Kaftancıoğlu, "Kendince el yükseltiyor" diye yanıt verdi

İçişleri Bakanı Soylu, "Canan Kaftancıoğlu, terör örgütlerinin soytarısıdır" ifadelerini kullandı. Kaftancıoğlu ise “Reisine kafa tutuyor aşağılık saldırıları senden daha iyi yapabilirim diyerek kendince el yükseltiyor” diye yanıt verdi

Fotoğraf: İndependent Türkçe

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir kez daha CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu hedef alan açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabından açıklama yapan Soylu, şu ifadeleri kullandı.

Canan Kaftancıoğlu, terör örgütlerinin soytarısıdır. CHP İstanbul İl Başkanı DHKP-C, PKK/KCK ve MLKP Terör Örgütlerinin elemanıdır. DHKP-C ve PKK/KCK propagandası yapmaktan İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesindeki 2019/171 esas no’lu dosya kapsamında 1 yıl 8 ay ceza almıştır.

MLKP’nin sözde kurucu liderlerinden Hasan Ocak, PKK’nın kurucularından Sakine Cansız, DHKP-C’li Ebru Timtik... Sözde liderleştirdiği teröristlerden sadece bir kaçıdır.

 

 

Soylu'nun bu paylaşımının ardından Kaftancıoğlu'ndan bir tweet geldi. CHP İl Başkanı mesajında "Hahaha AKP içinde kavga büyük diyorlardı da ilgilenmiyordum. Görünen o ki,bana saldırma konusunda da bakan reisine kafa tutuyor aşağılık saldırıları senden daha iyi yapabilirim diyerek kendince el yükseltiyor. Durun kavga etmeyin:) Ben de türkü dinlerim ve çok severim bu arada" ifadelerini kullandı 

 

Erdoğan da açıklama yapmıştı

Soylu dün Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolarla ilgili açıklamalarında Kaftancıoğlu için “Buradan sormak istiyorum, bir siyasi parti il başkanının, üniversitedeki bir rektör atamasında oranın önüne terörle iltisaklı militanlarıyla beraber gelenlerin içerisinde ne işi var?” demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, "Ben öğrencilerle niye görüşeyim? Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde olanlar terörist. İstanbul İl Başkanı orada, o zaten bir DHKP-C militanıdır" ifadelerini kullanmıştı.

"Tazminat davası açacağım"

Soylu ve Erdoğan’a yanıt veren Kaftancıoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söylemişti:

Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla tüm yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağımı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat hakkında "Hakaret, Adil Yargıyı Etkileme ve Yargı Görevini Yapan' Etkilemeye Teşebbüs suçlarını işlemesi nedeniyle suç duyurusunda bulunacağımı ve ayrıca tazminat davası açacağımı kamuoyuna saygıyla duyururum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU