Erdoğan: Rutin bir atamayı üniversitelerimizi karıştırmak için fırsata çevirenleri hep birlikte takip ediyoruz

Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü açılışına internet üzerinden katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum atamasını protesto eden öğrenciler için sert ifadeler kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'ne İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantı ile katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanlığı kararıyla kayyum olarak atanmasını altı gündür protesto eden üniversite öğrencilerini eleştiren Erdoğan, "Rutin bir atamayı üniversitelerimizi karıştırmak için fırsata çeviriyorlar. Biz bunu Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'ni bira kutularıyla beraber işgal ederken de gördük" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde: 

"Dünyanın koronavirüs salgınından siyasi ve sosyal kaoslara kadar pek çok sorunla boğuştuğu bir dönemde, hamdolsun Türkiye, kendi kalkınma gündeminden taviz vermeden yolunda ilerliyor. 

Elbette bu fotoğraftan rahatsız olanlar çıkıyor. Nitekim, rutin bir atamayı üniversitelerimizi karıştırmak için fırsata çevirenleri hep birlikte takip ediyoruz. Terör örgütü iltisaklı kişilerin en ön safta yer aldığı bu tür eylemlerin, demokrasiyle, hak arayışıyla, fikir ve ifade özgürlüğüyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. 

Biz bu filmi 18 yıldır yüzlerce defa seyrettik. Biz bu kirli senaryonun aktörlerini, vesayetin dayatmalarına payandalık yaparken gördük. Cumhuriyet mitinglerinde darbe çağrısı yaparken gördük. Hepimizin yüreğini dağlayan cinayetleri istismar ederken gördük.

Gezi olaylarında esnafın malını mülkünü yağmalarken gördük. Bunları, Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'ni işgal ederken, orada bira kutularıyla beraber nasıl bir işgalci hareket yaptıklarını da gördük. Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisine kanal açmak suretiyle nasıl görüntüler verdiklerini gördük. 

Bölücü terör örgütünü desteklerken gördük. 6-8 Ekim hadiselerinde insanlarımız sokaklarda katledildiği sırada katilleri alkışlarken gördük. 

17-25 Aralık Emniyet-Yargı darbe girişiminde FETÖ'ye borazanlık yaparken gördük. 15 Temmuz darbe girişiminde tankların arasından kaçıp gittiği evde televizyonda neticeyi beklerken gördük. 

Sınır ötesi harekatlarımızda karşımızdaki cepheye malzeme taşırken gördük. Ülkenin ve milletin hayrına hiçbir işe destek vermeyenlerin, Türkiye karşıtı her saldırının yanında yer alırken gördük. 

Biz bunları, milletimizle birlikte her filmin senaryosunda, vesayetin, darbecilerin, terör örgütlerinin ülkemize diz çöktürmek için yanıp tutuşanların safında gördük. 

Dünyada ve Türkiye'de her şey değişti, herkes değişti. Birtek bu köhne zihniyet yerinde sayıyor. Kendileri ileriye gidemediği için ülkeyi geriye döndürmenin gayreti ve hesabı içerisindeler. 

Karşımızda bırakın ülkeye ve millete hizmete talip olma konusunda kendilerini geliştirmeyi, eylem biçimlerinde bile yeniliğe gidemeyecek kadar tembel, dar kafalı, idrak yoksunu bir zihniyet var. 

Türkiye, 2023 hedeflerine bunlara rağmen ulaşacaktır. 2053 vizyonunu bunlara rağmen hayata geçirecektir. Büyük ve güçlü Türkiye için durmak yok yola devam." 



Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU