Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamasının ardından bir istifa daha

2004 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi’nin Yayın Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren yazar Prof. Dr. Murat Gülsoy, rektör ataması ardından görevinden istifa ettiğini duyurdu

Boğaziçi Üniversitesi'nde Melih Bulu'nun rektör atanmasına yönelik protestolar sürüyor / Fotoğraf: Burçe Gümüşlü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanmasına tepkiler sürerken üniversiteden peş peşe istifa haberleri geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Boğaziçi Üniversitesi Rektör Danışmanı Zafer Yenal’in istifasının ardından bugün bir istifa da Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi yayın kurulu başkanı Murat Gülsoy’dan geldi. 

2004 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi yayın kurulu başkanlığı görevini yürüten yazar ve akademisyen Murat Gülsoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifa ettiğini açıkladı.

Gülsoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "2004 Yılından beri sürdürdüğüm Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi yayın kurulu başkanlığı görevimden istifa ettim. Bunca yıl emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Gürsoy, 5 Ocak tarihinde yaptığı, “Boğaziçi her türden görüşün serbestçe ifade edildiği bir üniversitedir. Ancak öğrencisi olmak için sınava girilir, hocası olmak için çok ciddi bir elemeden geçilir. İdari görevlere gelenler ise meslektaşlarının onayı ve desteğiyle bu görevlerini ifa ederler” paylaşımını da profilinde sabitledi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektör Danışmanı Zafer Yenal da dün istifasını sosyal medyadan duyurmuştu.

yenal.jpg
Rektör Danışmanı Zafer Yenal, istifa kararını LinkedIn hesabından paylaşmıştı / Fotoğraf: LinkedIn

 

LinkedIn hesabından yaptığı açıklamada “Bir daha kapıları kelepçelenmiş üniversite görmemek için iyilik adına, güzellik adına daha sıkı çalışmaya devam edelim” diyen Yenal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise “Dün LinkedIn'de Rektör Danışmanlığı'ndan istifa ettiğimi duyurmuştum. Kem gözlere inat, hocalığa, okuyup yazmaya, daha da çok çalışmaya devam tabii ki…” ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU