Boğaziçi Rektörü Melih Bulu, Cüneyt Özdemir’in yayını esnasında protesto edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tarafından atanan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu görevine başladı. Cüneyt Özdemir’le yaptığı canlı yayın sırasında pencereden öğrencilere al sallayan rektör, öğrenciler tarafından protesto edildi

İstanbul Valiliği kararıyla Beşiktaş ve Sarıyer’de her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşün yasaklanmasının ardından Boğaziçililer saat 12’de Güney Meydan’a, saat 16’da da Kadıköy Rıhtım’a eylem çağrısı yapmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atamasına yönelik tepkiler sürüyor. Prof. Dr. Melih Bulu’yu rektörlük binası önünde protesto eden yüzlerce öğrenci güney meydanda beklemeye devam ediyor.

Canlı yayında protesto edildi

Rektörlük binası önünde buluşan öğrenciler, “Kayyum rektör istemiyoruz” şeklinde sloganlar attı. Öğrenciler ardından ellerindeki pankartlarla güney meydanda beklemeye başladı.

Prof. Dr. Melih Bulu, öğrenci ve akademisyenlerin kendisine yönelik tepkileriyle ilgili olarak Cüneyt Özdemir'in YouTube'daki canlı yayınına katıldı.

Özdemir, yayında "Hocam bu iş nasıl olacak? Yüksek sesler geliyor şu an bayağı bir öğrenciden. Sizi protestolar devam ediyor" ifadesini kullandı. Prof. Bulu ise buna gülerek "Onlara birazdan el sallayacağım" yanıtını verdi.

Özdemir'in isteği üzerine canlı yayında öğrencilere el sallayan Prof. Bulu, "Alkışlı yuhalamalar mı geliyor?" sorusunu da "Evet, evet" diyerek doğruladı.

Cüneyt Özdemir, ise "Öğrenciler size ilginç bir hoş geldin töreni düzenliyorlar anladığım kadarıyla" dedi.

Rektört Bulu'nun öğrencilere camdan el salladığı sırada protesto edilmesi, öğrenciler tarafından da cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Metallica ile istifa çağrısı

Öğrenciler, dün yaptığı açıklamada hard rock müzik türünü beğendiğini ve Metallica dinlediğini söyleyen Rektör Melih Bulu’yu, Metallica’nın şarkılarını çalarak protesto çağırdı.

Okul dışında ise polis ablukası var. Polis, bariyerlerle okul girişlerini kapatmış durumda.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektörlük ataması protestolarının ardından başlatılan soruşturma kapsamında şu ana kadar toplam 36 kişi gözaltına alındı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU