BJK Başkanı Fikret Orman: Devre arasında 5-6 oyuncuyla yollarımızı ayıracağız

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, devre arasında 5-6 oyuncuyla yollarının ayrılacağını, 2-3 yeni futbolcu alınacağını açıkladı. Orman, “sadece işe odaklanan oyuncularla devam edeceğiz” dedi

Fikret Orman, sezonun ilk yarısını 7. Sırada bitiren Beşiktaş hakkında açıklamalar yaptı. Orman, Ligin ilk yarısını lider kapatan Medipol Başakşehirspor’un 9 puan gerisinde bulunan Beşiktaş’ın devre arasında 5-6 futbolcuyla yollarının ayrılacağını söyledi. 

NTV’nin canlı yayınına katılan Orman, “Bazen taraftarlarımız 'şu gitsin bu gelsin' diyor. Ancak bu olmuyor. Hedefini kaybettiğin takdirde bu daha çok konuşan bir kitleye dönüşüyor. Biz ağzı değil de ayakları konuşan oyuncular istiyoruz. Taraftarımız da onu bekliyor. Bizim de bir taraftar olarak mutsuz olduğumuz konu bu. Bireysel hesaplara, kariyerlere, hedeflerine gitmek isteyen oyuncular bugün bizden para alırken; yarınla ilgili hesap yaparsa takım bütünlüğünden uzaklaşıyorsunuz. Bu bizim gerçeğimiz. Bireysel olarak isim vermek doğru değil ama genel fotoğraf bunu gösteriyor. Sevgili hocamız da söyledi. Yönetimimiz mutsuz, ben mutsuzum, oyuncular mutsuz. Bu kadar mutsuz olursa hata var" ifadelerini kullandı.

Devre arasında 5-6 oyuncu gidecek

"Devre arasında en az 5-6 oyuncuyla yolları ayıracağız. Sadece işe odaklanan oyuncularla devam edeceğiz” diyen Orman, klübün devre arasında 2-3 yeni oyuncu alacağını belirtti. Orman, ligin zirvesiyle aradaki puan farkı için ise, “kapanması iki maça bakar” dedi.

Teknik Direktör Şenol Güneş’le devamlı görüştüklerinin altını çizen Orman, “Birbirine saygı ve sevgisi olan insanız. Bir gün Beşiktaş'taki başkanlığım bitecek. Şenol Hoca'nın da Beşiktaş Teknik Direktörlüğü bitecek" şeklinde konuştu.

Güneş’le ilgili karar sezon sonunda verilecek

Orman, "Şenol Güneş ile yola devam edecek misiniz?" sorusuna şu şekilde cevap verdi:
“Bana baktığınızda 6.5 sene olmuş. 3 teknik direktörle çalışmışım. Bunun 3.5 senesi Şenol Güneş ile. 2.5 sene Slaven Bilic ile, daha önce Samet Aybaba ile çalıştım. Hiçbir zaman maç skorlarına göre hareket etmedim. Slaven Bilic ile çalışırken, aramızda yönetim kurulu toplantısı yaptık. Ama hocamıza sahip çıktık. Olaya göre pozisyon almadık. Şenol Güneş ile sözleşmemiz sezon sonuna kadar devam ediyor. Benim de başkanlık sürem sezon sonuna kadar sürüyor. 2019'a kadar sözleşme yapmamızın tek nedeni, başkanlık süremin dolmasıydı. Benden sonra gelecek kişiler strateji geliştirmeleri için bu kararı aldım. Futbolda uzun dönemli laflar söylemek doğru şeyler değildir. 'Şununla çalışmayacağım' dersiniz, ertesi gün yolları ayırırırsınız. Futbol çok değişkenliği olan bir şeydir. Şenol Hoca'yı ben de Beşiktaş camiası da seviyoruz. Bizim de istifade etmek istediğimiz bir hoca. Sezon sonu geldiğinde o zaman karar verilecek bir şey.”

“Şenol Hoca’ya çok güvenirim”

Şenol Güneş’e “sizinle çalışmak istemiyorum” dediği iddialarını yalanlayan Orman, “Hoca-başkan-yönetim ilişkisi güven esaslı bir ilişki. Aramızda hiçbir zaman güvensizlik olmadı. Şenol Hoca'ya çok güvenirim. Her şeyden evvel adamlığına güvenirim” ifadelerini kullandı.


 

DAHA FAZLA HABER OKU