MSGSÜ öğrencilerinden Boğaziçililere destek: Kayyum rektörleri istemiyoruz, tanımıyoruz

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri, pazartesi günü yapılacak eyleme destek vereceklerini duyurdu

Fotoğraf: Boğaziçi Üniversitesi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencileri, AK Parti'de birçok görev üstlenen ve son olarak İstanbul’da milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına tepki gösteren Boğaziçili öğrencilere destek vereceklerini açıkladı.

“Boğaziçi’nden MSGSÜ’ye kayyum rektörleri tanımıyoruz” başlığıyla bir açıklama yapan öğrenciler, “Boğaziçili öğrenciler Bulu’yu kabul etmediği gibi biz de Handan İnci’yi kabul etmiyoruz” dediler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Devlet kayyum rektörlerle üniversiteleri kendi hegemonya alanında tutmayı, üniversitelerde gelişen sosyal, politik ve her türden öğrenci faaliyetini baskılamayı amaçlamaktadır”  ifadesinin yer bulduğu açıklamada, üniversitelerin kayyum rektörlerin ve AK Parti’nin değil öznelerin olduğunu belirtildi.

Bulu’yu bilimsel olmayan görüşleri ve cinsiyetçi yaklaşımla suçlayan öğrenciler, “Melih Bulu’yu reddeden Boğaziçi öğrencilerinin yanında” olduklarını bildirdiler.

Açıklamada atanan rektörlerin adları sayılarak, öğrencilerin pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü kapısına gelmesi istendi.

Boğaziçi Dayanışması grubu, pazartesi günü Güney Kampüs kapısı önünde saat 14.00'te basın açıklaması yapılacağını da duyurdu.

Öte yandan Bulu'nun okula rektör atanmasına tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, online derslerin boykot edileceğini de açıklamıştı.

Melih Bulu kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi’nin internet sitesinde Bulu’nun özgeçmişi şu ifadelerle anlatılıyor:

Lisans eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Bulu, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. Prof. Dr. Bulu özel sektörde proje mühendisi olarak CASA, Atak Helikopter ve F-16 programlarında çalıştı. P&G’de Fabrika Müdür Yardımcılığı görevinde özellikle verimlilik ve maliyet tasarrufu alanlarında görevler aldı. Benzeri şekilde çalışma hayatında gerek profesyonel gerekse girişimci olarak birçok üretim ve servis sektöründeki firmada strateji ve yönetim konularında danışmanlıklar yaptı. Akademik uzmanlık alanları firmaların, şehirlerin, bölgelerin ve sektörlerin rekabetçiliği; kümelenme; oyun teorisi, girişimcilik olan Prof. Dr. Bulu, Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Derneği’nin kuruluşunda yer alırken, derneğin Başkanlık görevini sürdürmektedir.

2009’da başlayan akademik hayatı boyunca bölüm başkanlığı, MBA koordinatörlüğü, uluslararası iş birliği koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. İstinye Üniversitesi’nin kurucu Rektörü olarak, üniversitenin gelişiminde rol alan Bulu, bu dört yıllık dönemde üniversitenin Times Higher Education Global Impact endeksine göre dünyanın ilk 400 üniversitesi arasına girmesini sağladı. 2020 başında Haliç Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Melih Bulu eğitim dilinin İngilizceye dönüştürülmesi, Araştırma Üniversitesi hedefinin öncelenmesi konularına ağırlık vererek uluslararası endeksli yayın sayısının bir sene içerisinde yüzde 100’e yakın oranda artmasında ve Haliç Üniversitesi’nin dünyanın ilk 600 Üniversitesi arasına girmesinde liderlik yaptı.

Üniversitenin sitesinde Bulu’nun siyasi geçmişine yer verilmiyor. Bulu’nun AK Parti içerisinde birçok görev üstlendiği, Sarıyer İlçe Teşkilatı kurucularından olduğu ve son olarak İstanbul 1'inci Bölge'den milletvekili aday adayı olduğu biliniyor.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU