Sosyal mesafe kazağı iki metreden daha fazla yakınlaşmayı önlüyor

Firma, stresli zamanlarda kişileri bir nebze de olsa eğlendirmeyi hedefliyor

Kazaktan yapmak isteyenlerin mikrodenetleyici, küçük bir hoparlör, MicroSD kart ve LED ışık gibi parçalara ihtiyacı var (SimpliSafe)

ABD merkezli bir güvenlik firması, geliştirdiği kazakla, Kovid-19 pandemisi sürerken sosyal mesafenin önemine eğlenceli şekilde dikkat çekmeyi hedefliyor.

SimpliSafe adlı firmanın geliştirdiği sosyal mesafe kazağında, düşük çözünürlü 4 termal kamera bulunuyor. Kazakta bulunan basit algoritma, sıcaklığı hesaplayıp kazağı giyen kişinin yakın mesafesinde sıcak bir beden arıyor. Hareket sensörleri sayesinde kazağı giyene yaklaşanları algılıyor. Bu kişiler yaklaşık 2 metreden daha fazla yaklaşırsa üstündeki LED ışıklar yanıp sönüyor ve alarm çalıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kazağın tanıtım videosunda şu ifadeler yer alıyor:

Ailenize onları gördüğünüz için mutlu olduğunuzu, ancak 2 metre uzakta daha mutlu olduğunuzu hatırlatın.

CNET'in haberine göre, SimpliSafe, içindeki teknoloji olmadan sınırlı sayıdaki sosyal mesafe kazağını dağıtmaya karar verirken bunlar hemen tükendi. Kazaklarını geliştirmek veya sıfırdan kendi versiyonlarını yapmak isteyenler için ayrıntılı talimatlar yayımladı.

 

 

Öte yandan firma, kazağın Kovid-19’u önlemek için tasarlanmadığını, birçok kişinin birbirinden uzak kalmak zorunda kaldığı günlere eğlence getirmeyi hedeflediğini ifade etti. Firmanın yaratıcı direktörü Wade Devers da stresli zamanlarda kişilere keyifli vakitler sunmayı düşündüklerini belirtti.

SimpliSafe, “Lütfen ABD Hastalık ve Kontrol Merkezleri kılavuzlarına, eyalet ve yerel yasalarıyla emirlerine uyun” uyarısını yapmayı da ihmal etmedi.

Ford da kazak duyurmuştu

Bir süre önce ABD merkezli otomotiv firması Ford da “çirkin” güvenli mesafe kazağını görücüye çıkarmıştı. Kazağın üstündeki geyiğin burnunda ve boynuzlarında bulunan küçük projektörler, Noel ağacı şeklinde 1,5 metrelik güvenli bölge çizebiliyor.

 

 

Ford bu girişimle, trafikte bisiklet veya scooter kullanan kişilere yönelik farkındalık yaratmayı düşünüyor.

 

Independent Türkçe, CNET, Business Insider, The News Wheel

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU