"Olay TV" hakkındaki soru önergesine Altun'dan tepki: HDP'nin de onun efendilerinin de hedefinde olmak şereftir

HDP milletvekili Kaya, Olay TV'nin kapanmasıyla ilgili Meclis'e soru önergesi verdi. Altun ise verilen önergeye sosyal medya hesabından tepki gösterdi

Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Olay TV'nin kapatılması hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya'yı eleştirdi.

Sosyal medya hesabından dün açıklama yapan Altun, "Bir HDP'li şahıs beni suçlayan bir ‘soru önergesi’ vermiş. PKK'dan emir almadan ağzını açamayanlar ifade özgürlüğünden bahsediyorlar!  HDP'nin de onun efendilerinin de hedefinde olmak şereftir. Büyük, güçlü ve tam bağımsız Türkiye yolunda canımız feda" ifadelerini kullandı.

HDP'li Kaya'dan yanıt

HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya ise, sosyal medya hesabından Altun'a yanıt verdi.

Altun’un tweet’ini alıntılayan Kaya şunları kaydetti:

Sayın Altun, Anayasa ve TBMM İçtüzüğüne göre verdiğimiz bir soru önergesini kriminalize ederek bizi hedef göstermeniz gerçekten gülünç. Ancak anlıyoruz ki,suçluluk psikoloji size iyice kendinizi kaybettirmiş. Hukuka ve insan haklarına geç kalmadan hürmet gösterin ve uyun.

Olay TV'nin kapatılmasına ve basın emekçisi dostlarımızın hedef gösterilmesine karşılık bugün, denetim yetkimizi kullanarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Fuat Oktay'a üç soruluk bir soru önergesi verdik. Ancak sayın Fahrettin Altun üzerine alınarak doğrudan cevap vermiş.

Altun'dan da cevap geldi

Altun bugün ise, kendi tweeti’ni alıntılayarak, “İlgili HDP'li şahıs bana cevap vermiş. ‘Hukuka ve insan haklarına geç kalmadan riayet edin’ demiş. Kandil'in talimatıyla HDP listesine iliştirilmiş biri bunu söylüyor! Siz, Kandil'den emir almadan konuşamazsınız! Dediğim gibi sizin yani Kandil'in hedefinde olmak şereftir!” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Baskılar İletişim Başkanlığı tarafından mı yürütülmektedir?"

Canbaz Kaya, 26 gün yayın yaptıktan sonra karartılan Olay TV hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi vermişti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması talebiyle verdiği önergede, Canbaz Kaya, şu ifadeleri kullanmıştı:

Yayın hayatına 30 Kasım'da başlayan Olay TV, 25 Aralık akşamı son vermek zorunda kaldı. Olay TV Ana Haber'e konuk olan Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, kanalın sahibi Cavit Çağlar'ın 'Bana iktidardan çok büyük baskı var, devam edemeyeceğim' dediğini ifade etmiştir. Medyada artan sansür ve baskılar Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından mı yürütülmektedir? Olay TV'nin kapatılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı tarafından herhangi bir baskı yapılmış mıdır? Cumhurbaşkanlığı, Olay TV sermayedarlarından Cavit Çağlar ile bugüne kadar kaç görüşme gerçekleştirmiştir? Bu görüşmelerin içeriği ve kapsamı nedir?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU