Game of Thrones yaratıcılarının yeni Netflix projesi durdu: Çinli yapımcının ölümünde cinayet şüphesi

Şüpheli ölümün projeyi ne düzeyde etkileyeceği henüz bilinmiyor

David Benioff ve D.B. Weiss, Game of Thrones'un son sezonunun aceleye getirildiği gerekçesiyle ciddi eleştirilere maruz kalmıştı (AFP)

Game of Thrones'un dizi sorumlularının yeni Netflix projesi yapımcılardan birinin şüpheli biçimde ölmesi nedeniyle durdu.

Netflix bu yıl Çinli yazar Liu Cixin'in meşhur bilimkurgu kitabı Üç Cisim Problemi'nin dizi uyarlamasını yapacağını ve dizinin yapımcılarının da Game of Thrones'un dizi sorumluları David Benioff ve D.B.Weiss olacağını açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Merak uyandıran yapımın diğer yapımcıları arasında Bernadette Caulfield ve Yoozoo Group'tan Lin Qi'nin yer alacağı da doğrulanmıştı. Ancak Lin Qi'nin zehirlenerek öldürüldüğü iddiası projenin durmasına neden oldu.

Comicbook.com'un haberine göre Lin Qi, 16 Aralık'ta zehirlendiği iddiasıyla hastaneye kaldırılmıştı. Şangay Polisi, Qi'nin ölümüyle ilişkili olabileceği şüphesiyle Yoozoo Group'un üst düzey yöneticilerinden Xu Yao'yu tutukladı.

Qi'nin şüpheli ölümüne dair başka herhangi bir açıklama yapılmasa da Şangay Kamu Güvenliği Bürosu Xu'nun yakalandığını ve olaya dair soruşturma yürütüldüğünü doğruladı.

Qi'nin ölümünün Netflix uyarlamasını ne derecede etkileyeceği henüz net değil ancak yapımın baş yapımcıları arasında yer alan Lin Qi'nin şirketi kitabın haklarını elinde bulunduruyor ve bu da yapımın ertelenebileceğine işaret ediyor.

Dünyanın Geçmişi üçlemesinin ilk kitabı olan Üç Cisim Problemi, insanlığın uzaylı bir medeniyetle ilk kez karşılaşmasını konu alıyor.

 

Independent Türkçe, Comicbook.com

DAHA FAZLA HABER OKU