Henüz 5 yaşındaki çocuk, bir videoyla yurttaki yaşıtlarına 19 bin oyuncak alınmasını sağladı

Bond Hill, Noel'de diğer çocukların oyuncaksız kalmasını istemedi

Bond ve ailesi, bağış için meditasyonu bir Noel geleneği haline getirmek istiyor (Treis Hill / SWNS)

ABD'nin New York şehrinde yaşayan 5 yaşındaki çocuk, meditasyon videosuyla 28 bin doların üzerinde bağış topladı.

Annesinin verdiği eğitimle 18 aylıkken günlük meditasyonlara başlayan Bond Hill, Noel'de evsiz çocuklara oyuncak alınması için bağış toplamak adına bir video yayımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hill'in 24 dakika meditasyon yaptığı video sosyal medyada viral oldu.

5 yaşındaki çocuk, NBA'deki favori oyuncusu Kobe Bryant'ı anmak için videonun süresini, Kobe'nin forma numarası 24'ü temsil edecek şekilde ayarladığını belirtti.

Hill aslında videosuyla 2 bin dolarlık (yaklaşık 15 bin TL) bağış toplamak için yola çıkmıştı. Fakat herkes tarafından paylaşılan video 24 saatte 4 bin dolar (yaklaşık 30 bin TL), bir haftada da 10 bin dolarlık (yaklaşık 75 bin 500 TL) bağış getirdi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bond Hill (@benjamin.bond)

 

42 yaşındaki babası Treis Hill ve 45 yaşındaki annesi Sapphira Hill'in de yardımsever katkılarıyla toplam bağış 28 bin 500 (yaklaşık 216 bin TL) doları buldu.

Hill'in annesi şöyle konuştu:

Nasıl gurur duyduğumuzu anlatamam. Meydan okuyup böyle bir şey yapabilmesi, bir hayır işi için sınırlarını ne kadar zorlayabileceğini gösterdi. İlk defa bu kadar uzun meditasyon yaptı. Şaşırıp kaldık.

Hill, Noel'i kutlayan her çocuk gibi uzun bir hediye oyuncak listesi yapmıştı. Fakat ebeveynleriyle konuştuğunda hiç oyuncak alamayan on binlerce çocuğun olduğunu öğrenince, bağış için meditasyon yapma fikrini kendisi önerdi.

Toplanan para sayesinde Evsizler Koalisyonu adlı dernek, kalacak yeri olmayan ve bu Noel oyuncak alamayacak durumdaki 19 bin çocuğa hediye oyuncak aldı.

Evsizler Koalisyonu'nun gelişim direktörü Sarah Murphy, şunları söyledi:

Sığınma evlerinde kalan çocuklar zaten kalacak yerleri olmadığı için yeterince travma yaşıyor. Oyuncak bağışı, pandeminin yaşandığı böyle bir dönemde biraz daha önemli oldu. Bir çocuğun bırakın 20 dakika meditasyon yapmasını, o kadar süre tek başına hareketsiz oturabildiğini görmek bile inanılmaz. Şehrimizdeki çocukların ne kadar şefkatli olduklarını gösteriyor.

 

 

Independent Türkçe, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU