HDP'li Gergerlioğlu'ndan Bakan Soylu'ya yanıt

Gergerlioğlu "Aslında onun seviyesine inmek istemem ama; kadınlara erkeklere çocuklara yapılan cinsel tacize karşı çıktığım için bana saldırıyorlar " dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Soylu, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu için "FETÖ'cü teröristtir. Üzerinde sadece milletvekili kılıfı var. FETÖ'nün sözleriyle bunu ifade etmektedir" dedi.

Soylu ayrıca "Ben buradan yargıya da çağrıda bulunuyorum. Hakikaten bu adam teröristtir, suç duyurusunda bulunduk defalarca. Gereği yerine getirilsin" diye konuştu.

Gergerlioğlu da Twitter hesabından bir video paylaşarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi.

Açıklamasına "Aslında onu seviyesine inmek istemem ama bir insan hakları savunucusu olarak hakkı üstün tutarım söyleyeceğimi buradan beyan edeyim" ifadeleriye başlayan Gergerlioğlu şöyle devam etti:

Neden bana saldırıyorlar kral çıplak dediğim için, çıplak arama var dediğim için; kadınlara, erkeklere, çocuklara yapılan cinsel tacize karşı çıktığım ve tüm kamuoyu yanımda olduğu için. Herhangi bir grubun üyesi olsam kendim söylerim; mağdurun kimliğine bakmam, zalime karşı mazlumun yanındayım. Yarın Süleyman Soylu da mağdur olsa onun da hakkını sorarım, AKP muhalefete düşse onun da hakkını sorarım. Biz insan hakları savunucularını anlamayanlar, yalanlar iftiralarla saldırılabilir ama biz biliyoruz ki; millet arkamızdadır kamuoyu arkamızdadır hak arkamızdadır.

 

Gergerlioğlu, çıplak arama iddiaları ile ilgili olarak kendisine iftira attığını ve iddialar hakkında soruşturma başlatmadığı için Uşak Emniyet Müdürü Mesut Gezer hakkında suç duyurusunda bulunacağını da açıkladı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, bir süredir cezaevlerinde çıplak arama yapıldığını dile getiriyordu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevinde çıplak arama iddiasında bulunanlar hakkında "FETÖ lehine kasıtlı paylaşım" şüphesiyle soruşturma başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da dün düzenlediği basın toplantısında “Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuda tweet atanlarla ilgili soruşturma başlatılacağını duyurdu. Ben de bunu bugün dile getirdim hadi şimdi bizimle alakalı soruşturma açsınlar" diyerek soruşturmaya tepki göstermişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bugün "İl Emniyet Müdürleri ile Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Soylu açıklamasında "Türk Polis Teşkilatı'na bu iddiaları atan ispatlamazsa, namussuzdur, şerefsizdir. 'Çıplak arama' iftirasını atmak alçaklık ve namussuzluktur. Bunu Meclis kürsüsüne taşımak da kelimenin tam anlamıyla acizliktir. Bunu ispatlamayan da namussuzdur” diyen Soylu, konuyu gündeme getiren Gergerlioğlu için "Gergerlioğlu bir FETÖ'cü teröristtir. Üzerinde sadece milletvekili kılıfı var. FETÖ'nün sözleriyle bunu ifade etmektedir" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, “Ben buradan yargıya da çağrıda bulunuyorum. Hakikaten bu adam teröristtir, suç duyurusunda bulunduk defalarca. Gereği yerine getirilsin” diyerek yağıya da çağrıda bulundu.

Gergerlioğlu’ndan iddialara yanıt

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise bugün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Gergerlioğlu, çıplak aramayı gündeme getirdiği için kendisine çok sayıda hakaret ve iftira yapıldığını belirterek, "Milletin bireylerinin uğradığı bu utanç verici cinsel işkenceyi kamuoyuna duyurduğumuz için bütün bunlar yapılıyor" diye konuştu. 

Özlem Zengin’e tepki

İddialarını iktidar tarafından reddedildiğine dikkati çeken  Gergerlioğlu, "Cümle alem 'ben çıplak arandım' diyor, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 'inanamıyorum öyle bir şey mi olur' diyor. Sen başka bir dünyada yaşıyorsun herhalde. Çıplak arama gerçeğini örtmek için bize yalanlar, hakaretler, iftiralar, suç duyurularıyla istediğiniz kadar saldırın boşunadır." ifadelerini kullandı. 

“Emniyet müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacağım”

Gergerlioğlu, Uşak Emniyet Müdürü'nün kendisine yönelik hakaret ve iftiralarda bulunduğunu, çıplak arama iddialarıyla ilgili idari soruşturma başlatmadığını belirterek, Emniyet Müdürü Mesut Gezer hakkında yarın suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Gergerlioğlu, şöyle konuştu:

"Uşak Emniyet Müdürü şahsıma yönelik yalanlar, hakaretler, bulunmakla kalmadı görevini de aksattı. Çıplak aranan genç üniversiteli kadınların uğradığı mağduriyet konusunda tek bir idari soruşturmada başlatmadı.  Bu suçları işleyip iftira atanlar için gerekli işlemleri yapacağız. Bu ülkede kamu görevini yapacak. Gözaltına alınabilirsiniz, cezaevine girebilirsiniz ancak hiç birinizin çıplak aranmaya uğrama durumu olamaz. Her insanın onuru vardır. Şok içinde kaldım. Türkiye’de kadınlar erkekler siyasetçiler gazeteciler çıplak arandıklarını ilk defa ilan ettiler. Dün Genel Kurulda, CHP milletvekili Tuncay Özkan da ilk kez tutuklandığı zaman çıplak aramaya uğradığını söyledi. Bunu söylemek kolay değil ama o bunu yaptı. Eren Erdem de bunu açıkladı.  Utanç ve korkularını aşarak bunların söylenmesinin ardından ben hedef oldum. Bir insanın ifade özgürlüğü ile ilgili bir sunum yapmasından sonra linç edilmesi kadar şoke edici bir hadise olur mu? Hakkımda birçok medya kuruluşunun saldırısı oldu. Kimse bana ‘Ne diyorsun’ diye sormadı. Ama bol bol saldırı yaptı. Biraz utanma duygusu varsa utansınlar. Ama biz bütün adli işlemlere başlıyoruz"

Uşak Emniyet Müdürü Mesut Gezer ve aralarında il emniyet müdür yardımcılarının da bulunduğu çok sayıda polis, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Uşak Emniyeti ile ilgili ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU