Tesla ve SpaceX tasarımcılarından şehir hayatından kaçmak isteyenlere 'ekonomik' çözüm: 'Uzay barakası' Jupe

Barakada güneş panelleri de bulunuyor

Ön sipariş vermek isteyenlerin ödemesi gereken tutar 99 dolar (Jupe)

Tesla, SpaceX ve Airbnb eski tasarımcılarının meydana getirdiği uzay aracını andıran prefabrik baraka, şehir yaşamından uzaklaşmak isteyenlere ekonomik ve konforlu bir fırsat sunuyor.

Jupe adı verilen barakanın brandası yangına karşı koruma sağlıyor. Alüminyum iskeleti sayesinde kötü hava şartlarına da dayanabilen Jupe’da güneş panelleri, 200 amper saat gücünde batarya sistemi, USB şarj istasyonları ve kablosuz internet imkanı da bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnternet sitesine göre, şehir yaşamından uzaklaşmak isteyenler, Jupe'la çölün ortasında veya deniz kenarında rahat edebilir. Zira CEO Jeff Wilson da son yıllarda birçok kişide doğaya gitme isteği uyandığını, Kovid-19 pandemisiyle bunun iyice arttığını belirtirken tam da bu sebeplerden Jupe’un zamanlamasının kusursuz olduğunu ifade etti.

Doğal ve dijital dünyaya eşit bağlantı sağlıyor.

Tasarımının 2001: Uzay Yolu Macerası'ndan etkilendiği söylenen Jupe'a bazı kullanıcılar internette "uzay barakası" adını taktı. Her biri yaklaşık 10 metrekare genişliğe, 3,5 metre yüksekliğe sahip barakalar büyük boy yatak, sehpa, masa ve sandalyeyle sahip.

 

ezgif-5-fdb7ea8f6275.jpg
Barakanın zemini ahşap (Jupe)

 

Şirket, 17 bin 500 dolar (yaklaşık 134 bin TL) değerindeki barakanın ortalama bir Airstream RV karavanın yalnızca 5’te biri fiyatında olduğunu bildirdi. Dağıtımların 2021 Mart’ında başlaması planlanıyor.

Wilson’ın “sosyal mesafeli seyahatlere mükemmel derecede uygun bir deneyim sunuyor” dediği barakalara biraz daha fazla harcama yaparak akıllı hoparlör, kilitli kasa ve daha gelişmiş güneş panelleri ekleme seçenekleri de mümkün.

 

Independent Türkçe, Business Insider, Futurism, Webtekno

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU