Singapur'daki havalimanında gecesi 2 bin liraya lüks çadır hizmeti başladı

Yurt tipi lüks çadırların kapasitesi 5 kişilik

Changi Havalimanı, lüks kamping hizmetini başlattı (Jewel Changi Havalimanı)

Bu yıl seyahat için pek fazla fırsat sunmamış olabilir ama havayolları ve havalimanlarının giderek sıkılaşan kısıtlamalar arasında yaratıcılıklarını konuşturduklarını gördüğümüz şüphesiz.

En son yenilikçi atılım Singapur'daki Changi Havalimanı'ndan geldi. Havacılık sektörünün takipçileri buradaki lüks, yurt tipi çadırlarda geceleyebilecek.

Bu sıradışı konaklama, 2019'daki açılışıyla epey ses getiren, havalimanındaki yeni alışveriş merkezi Jewel'da yapılıyor.

Misafirler Jewel'ın 5 kata yayılan iç mekan bahçesi Shiseido Orman Vadisi veya en üst kattaki Cloud9 Piazza'da konaklama şansına sahip.

Tesislerin her ikisi de dünyanın en büyük iç mekan şelalesi Rain Vortex'in manzarasına bakıyor.

Koronavirüs nedeniyle Singapur'daki kamp yerleri an itibarıyla kapalı. Fakat Changi Havalimanı, yeni hizmetinin "nem, yağışlı hava veya şu berbat sivrisineklerle uraşmak zorunda bırakmadığı için çok daha iyi" olduğunu iddia ediyor.

Misafirlere 5 kişilik grupların beraber piknik yapabildiği gündüz vakti konaklama ya da gece kalma seçenekleri sunuluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yurt tipi çadırlar 4 yetişkin ya da iki yetişkin ve üç çocuk kapasiteli. Çadırlarda gece konaklayan misafirler için bir ila iki adet çift kişilik yatak, makyaj malzemesi, havalandırma cihazı, battaniye, yastık ve minderler, parfüm, taşınabilir şarj aleti ve bayramlık bir hediye sepeti bulunuyor.

Deneyim 3 Ocak'a kadar sunuluyor. Diğer hizmetlere YotelAIR'deki duşların kullanımı; interaktif oyunlar sunan dijital eğlence seçeneği Changi Experience Studio biletleri veya zeminden 8 metre yüksekte, ağlarla örülü oyun alanı Manulife Sky Nets; Canopy Park biletleri; pelüş Jewel maskotu oyuncağı; alışveriş indirimleri ve ücretsiz park da dahil.

Hafta sonları geceliği 360 Singapur doları (yaklaşık 2 bin 100 TL) tutan hizmetin bedeli kampingden çok glamping'i (lüks kamping) çağrıştırıyor. Üç saatlik bir piknik seçeneğiyse hafta sonları 200 (yaklaşık bin 180 TL), hafta içleri 150 Singapur doları (yaklaşık 900 TL) tutuyor.

Başka bir yerde de, Singapur Havayolları pandemi sırasında uçaklarından birinde geçici bir restoran açtı.

Bu özgün yemek deneyimi devasa bir Airbus A380'de sunuldu. Misafirler dünya mutfağı veya Peranakan mutfağından oluşan menüden dilediklerini seçti.

Her öğüne iki ücretsiz alkollü içki ve sınırsız alkolsüz içecek dahildi.

Misafirler, 24 ve 25 Ekim'de hizmet veren geçici restoranda oturmak istedikleri koltuk sınıflarını da seçebildi.

Bilet fiyatları ekonomi sınıfı için 50 Singapur dolarından (yaklaşık 300 TL) business sınıfı için 300 (yaklaşık bin 800 TL), süit oda içinse 600 Singapur doları (yaklaşık 3 bin 500 TL) arasındaydı.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU