Cem Uzan: Bu tarz iktidarlar seçimle gelir, seçimle gitmezler

Uzan, "Bugün bütün araştırma sonuçları iktidarın koalisyonla bile yüzde 40’ı bulma ihtimali yok. Bunu herkes biliyorsa iktidar da biliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybedeceği bir seçime gider mi? Gitmez" dedi

Cem Uzan, "İnsanların cebinden çaldıkları 130 milyar nerede? Ben onların soteledikleri paraların nerede olduğunu da biliyorum" dedi / Fotoğraf: Twitter

11 yıldır yurtdışında yaşayan Genç Parti Kurucusu Cem Uzan, iktidarın seçimlerle gitmeyeceğini öne sürerek, "Bugün iktidarın koalisyonla bile yüzde 40'ı bulma ihtimali yok. Bunu herkes gibi iktidar da biliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybedeceği bir seçime gitmez. 2023'te 5 sene doluyor. O gün seçim olmadığını varsayın. Bir kararname yayımlarlar, iki sene ertelerler... İtiraz merciiniz neresi? Belediye seçimlerini iptal ettiren Yüksek Seçim Kurulu mu? Bu tarz iktidarlar seçime gelir, seçimle gitmezler. Seçimle gideceklerine inanmıyorum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Onlar AKP artıkları"

Cem Uzan, ittifakları izdivaçlara benzeterek, "Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nu, Akşener'i, Karamollaoğlu'nu, Demirtaş'ı takdir ediyorum. Onlar bu ülkenin kıymetleri. Davutoğlu ve Babacan'a gelince onlar AKP artıkları. Emekli olsunlar gitsinler köşelerine" dedi.

Yaşadığı Fransa'dan Cumhuriyet muhabiri Leyla Kılıç'ın sorularını yanıtlayan Cem Uzan, FETÖ'den hakkındaki davalara kadar farklı konularda açıklamalarda bulundu.

"İktidar FETÖ'yü kendi tetikçisi olarak kullandı"

Cem Uzan, "Sizi FETÖ'nün tasfiye ettiğini mi düşünüyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Ben FETÖ'yü daha yeni yeni detaylı kavrıyorum. FETÖ kendine göre bir organizma ama ondan faydalanan da bir AKP var. İktidar FETÖ'yü kendi tetikçisi olarak kullandı. İktidar iş, siyaset ve yargı ayağında FETÖ'yü ilk kez benim aleyhime kullandı. Benden sonra da çeşitli kumpas ve davalarla devam etti. İktidardaki kişi herkesi her an kullanıyor. Sadece ve sadece iktidarını devam ettirmek için"

"Kimseye bir kuruş borcum yok"

"Ben sözünün eri bir insanımdır. Kimseye de 1 lira borcum yok. Kimse de Cem Uzan mağduruyum diyemez" diyen Uzan, hakkındaki kara para, dolandırıcılık ve zimmet gibi suçlamalar için, "Bu söylentiler algı operasyonu. İnsanların bana karşı bir güvensizliği yok. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Ben ve aile fertlerim Türkiye'ye inanılmaz hizmetler verdik. Bunu kimse tartışamaz. Açıp televizyonda 80-180 kanal seyrediyorsanız bu benim sayemde" yanıtını verdi.

"MİT görevlisini evimden kovdum"

Fransa'da rahatının yerinde olduğunu ancak Türkiye'deki gibi mutlu olmadığını söyleyen Uzan, tehdit alıp almadığı şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

"Var tabii ki. 2017 yılında evime zorla girdiler. Ailemle yaz tatilindeyken Paris'te evimin kapılarını kırıp girdiler. Haber alıp geldim. Ertesi gün tekrar geldiler. Gelenler MİT görevlisiydi. Evimden iki MİT görevlisini ağır sözlerle kovdum. Ben evde olsaydım alnıma mı sıkacaklardı bilmiyorum"

"Ben onların soteledikleri paraların nerede olduğunu da biliyorum"

Genç Parti'nin bir ittifakta yer alıp almayacağı yönündeki soruya, "Benim Atatürkçü düşüncem ve duruşum nerede olabileceğimizi gösteriyor. Ama seçim olmayan yerde ittifakı konuşmak çok erken" yanıtını veren Cem Uzan, "Bakın Türkiye iflas etti. Damat şimdi nerede? İnsanların cebinden çaldıkları 130 milyar nerede? Ben onların soteledikleri paraların nerede olduğunu da biliyorum" diye konuştu.

Cem Uzan neden Fransa'da?

Türkiye'nin ilk özel televizyonu Star TV'yi kuran Cem Uzan, 2002 yılında GP'yi kurarak siyasete girdi.

23 Ağustos 2002 tarihinde gerçekleştirilen Genç Parti'nin üçüncü olağanüstü kongresinde partinin genel başkanlık görevine seçildi.

Genç Parti, 2002 Türkiye genel seçimlerinde %7.25, 2007 Türkiye genel seçimlerinde ise %3.03 oy aldı.

Sahibi olduğu Star gazetesi, Türkiye'de en çok tiraj gören gazete konumuna geldi. Uzan ailesinin yönetiminde bulunduğu Çukurova ve Kepez Elektrik'te imtiyaz sözleşmeleri Haziran 2003'te iptal edildi, 3 Temmuz 2003'te de İmar Bankası ve Adabank'a el konuldu.

Şubat 2004'te, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzanlar'ın, İmar Bankası soruşturması çerçevesinde birçoğu hakkında ihtiyati tedbir kararı bulunan 219 şirketinin yönetimine el koydu.

2. Ergenekon iddianamesinde, Şener Eruygur'u askeri darbeye teşvik ettiği iddia edildi. Daha sonra ise, Eylül 2009'da gizli yollardan Türkiye'yi terk etti ve bir süre Interpol tarafından arandı.

Cem Uzan, siyasi sığınma talebini kabul eden Fransa'da hayatını sürdürüyor.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU