Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, salgın ve afetlere karşı dua etti

Erbaş duasında “Her türlü virüsten bizleri, aziz milletimizi, ümmeti Muhammedi ve bütün insanlığı muhafaza eyle Allahım” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Youtube

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, salgın hastalıkta ve doğal afetlerde hayatını kaybedenler ile hastanede tedavileri devam eden vatandaşlar için yatsı namazı sonrası dua etti.

Hacıbayram Camii'nde gerçekleştirilecek programda “Ey bizleri yoktan var eden, varlığından haberdar eden yüce Rabbimiz” diyen başlayan dua, “Hidayetine sığındık, lütfuna geldik, kulluk edemedik, affına geldik, şaşırtma bizi doğruyu söylet, yanıltma bizi hakka yönelt. Bizleri ve neslimizi sıratı müstakimde daim eyle Allahım” ifadeleriyle devam etti.

Erbaş duasında, “Zor günlerden geçiyoruz, salgınlarla ve afetlerle mücadele ediyoruz. Gönüllerimizi ve ellerimizi açtık, sana yalvarıyoruz. Rahmetini bereketini, lütfunu, keremini, inayetini istiyoruz. Lütfeyle Allahım. Bizlere korkuttuklarımızdan emin, umduklarımıza nail eyle Allahım” dedi.

Dua şu ifadelerle devam etti:

Bütün dünyayı etkileyen salgın hastalıktan, her türlü afetten, depremden, selden, kıtlık ve kuraklıktan cümlemizi muhafaza eyle yarabbi. Allahım; musibetler karşısında bilincimizi ve direncimizi artır, bizlere sabır ve metanet ihsan eyle yarabbi. İnsanlığın sıhhat ve selamati için çalışan kullarını muhaffak eyle yarabbi. Afetlerden yardıma koşan, bir can kurtarmak için gece gündüz çalışan kardeşlerimizden razı ol ve onlara yardım eyle Allahım. Hasta olanlara acil şifa, derdi olanlara acil deva, borcu sıkıntısı ve kederi olanlara kolaylıklar ihsan eyle yarabbi.

Duasında sağlık görevlilerine de yer veren Erbaş, “Şu zor zamanlarda başta sağlık görevlilerimiz olmak üzere gece gündüz demeden bütün imkan ve gayretleriyle insanlığa iyilik yolunda çalışan kullarına yardım eyle, bu süreçte ahirete göç eden tüm kardeşlerimize rahmet eyle Allahım” dedi.

“Ey sonsuz güç ve kudret sahibi olan rabbimiz; şifa veren Şafi ve koruyup gözeten Hafız isminin hürmetine yüce kitabımız Kuran-ı Kerim hürmetine alemlere rahmet olarak gönderdiğin peygamberiz Muhammed Mustafa hürmetine; görünür görünmez, kaza, bela, felaket ve musibetlerden bizleri muhafaza eyle Allahım” diyen Erbaş şunları kaydetti:

Bütün dünyayı etkileyen salgın hastalıktan, her türlü virüsten bizleri, aziz milletimizi, ümmeti Muhammedi ve bütün insanlığı muhafaza eyle Allahım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU