Rodos'ta iki kişi "Türkiye adına casusluk yapma" suçlamasıyla gözaltına alındı

Gözaltına alınanlar askeri üsler ve Yunan ordusuna ait gemiler gibi yüksek güvenlikli yerlerde casusluk yapmakla suçlanıyor

Fotoğraf: AA

Yunanistan'ın Rodos adasında, iki kişi "Türkiye adına casusluk yapma" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Fransız haber ajansı AFP ile CNN Greece'in geçtiği haberlere göre, gözaltına alınan Yunan vatandaşı iki kişi, askeri üsler ve Yunan ordusuna ait gemiler gibi yüksek güvenlikli yerlerde casusluk yapmakla suçlanıyor.

Gözaltına alınanlardan birinin Rodos adasından Kaş'ın hemen güneyindeki Meis adasına düzenlenen feribot seferlerinde çalıştığı ve Yunanistan'a ait savaş gemilerinin ve askeri noktaların video ve fotoğraflarını çektiği, bu bilgileri gözaltına alınan konsolosluk çalışanına ilettiği iddia edildi.

Doğu Akdeniz gerginliği

Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri nedeniyle başlayan gerginlik devam ediyor.

Avrupa Birliği (AB) liderleri zirvedesinde Türkiye'nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'yle enerji araştırması konusunda yaşadığı anlaşmazlıktan dolayı bazı Türk şahıslara kısıtlı yaptırım getirme konusunda uzlaşılmış daha ciddi adımlar ise mart ayına kadar ertelenmişti.

Kararın ardından bir açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis "Türkiye’ye yaptırımlar konusunda bir son değil bu. Eğer Türkiye provokatif davranışa devam ederse AB yaptırımla yanıt verecektir. Türkiye’nin değişmesi bekleniyor ve onlar Avrupa’nın da kendi hızında yoluna devam ettiğini anladılar. AB, Yunanistan ve Rum Kesimi’ni destekliyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

AFP, CNN Greece, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU