Netflix'ten Nicolas Cage'li "Küfürler Tarihi"

6 bölümlük mini dizi, her bölümde bir sözcüğü inceleyecek

Cage, 1995'te En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar almıştı (Netflix)

Ünlü oyuncu Nicolas Cage, İngilizce küfürlerin tarihini araştıran yeni bir Netflix belgeselini sunacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dijital yayın platformunun 9 Aralık’ta duyurduğu Küfürler Tarihi (Nicolas Cage’s History of Swear Words) adlı yapım, 5 Ocak 2021’de izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Her bölümün 20 dakika olduğu mini dizinin duyurusu, Cage’in, dizide yer alacak sözcüklerden birini resmettiği fragmanla yapıldı.

 

 

Netflix, söz konusu diziyi şöyle tanımladı:

Küfürlerle ilgili bir eğitim: İhtiyaç duyduğunuzu bilmediğiniz tarih dersi. Nicolas Cage’in sunuculuğunu yaptığı Küfürler Tarihi, lanetli sözcüklerin kökenini, popüler kültürdeki kullanımını, bilimi ve kültürel etkisini keşfeden gürültülü ve övünerek saygısızlık yapan bir dizi. Etimoloji, popüler kültür, tarih ve eğlence uzmanlarıyla yapılan röportajlar aracılığıyla 6 bölümlük dizi, “F**k” (S*****), “S**t” (B*k), “B**ch” (O*****), “D**k” (S**), “Pu**y” (A****), “Damn” (Lanet Olsun) sözcüklerinin kökenine dalıyor.

Hollywood yıldızı, bu tarihi yolculukta yalnız olmayacak. Comicbook'un haberine göre, mini dizide Sarah Silverman ve DeRay Davis gibi birçok komedyen, Cage’e eşlik edecek.

Bununla birlikte Bilişsel Bilimci Benjamin Bergen, Dilbilimci Anne Charity Hudley, Feminist Çalışmalar Profesörü Mireille Miller-Young, Film Eleştirmeni Elvis Mitchell, Küfür Etmenin Kısa Tarihi’nin (Holy Sh*t: A Brief History of Swearing) yazarı Melissa Mohr ve Sözlükbilimci Kory Stamper gibi uzmanlar da küfürlerin tarihini araştırmada izleyicilere yol gösterecek.

 

Independent Türkçe, Comicbook, NME

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU