Muharrem İnce: Cumhurbaşkanı adayı olmayı istiyorum

İnce, "CHP bazı hataları yapmasaydı bugün cumhurbaşkanıydım" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP'nin 2018 yılı cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce Fatih Portakal'ın Youtube'da kanalına konuk olarak soruları yanıtladı.

Memleket Hareketi adı altında Türkiye'yi dolaşan ve yeni parti kurma hazırlığında olduğunu ifade eden İnce  partinin isminin hemen hemen belli olduğunu kaydetti.

İnce şöyle devam etti:

Avrupa'daki pek çok partinin tüzüğünü inceliyor arkadaşlarımız. Üyelerin katılımını öngören, aidat ödeyen, iletişim kurulabilen, ekonomik farklı bir şey yapacağız. Hemen hemen isim belli. Memleket Hareketi'ne yakışır bir isim olacak. Tek başımıza 50+1 alacağız. CHP'den görüştüğüm isimler var gelecekler, inanıyorum.

"Cumhur İttifakı'na katılmayacağız"

Cumhur İttifakı'na katılmaycaklarının kesin olduğunu dile getiren İnce "Biz yola çıkarken 50+1'i alacağız diye çıkıyoruz, ittifakla yola çıkılmaz. Seçim dönemi yaklaşınca duruma bakacağız ama asla Cumhur İttifakı'nda olmayacağız. CHP ile neden ittifak yapmayalım? Memleketin geleceği için yaparız neden yapmayalım" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnce şöyle devam etti:

Sayın İmamoğlu başarılı bir belediye başkanı olursa önü açık. İktidar engellemeye çalışacak. Ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar İstanbul'un kaynakları yeterlidir diye düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha iyi yerlerde olacaktır diye hissediyorum. Ekrem Bey arkadaşım, başarılı buluyorum. Mansur Bey de işini yapıyor, gayet başarılı. Belediye başkanları iktidarın tüm zorlamalarına rağmen iyi işler yapıyorlar.

Seçimin 2023 ylına kalmayacağını belirten İnce "Daha erken olacak" dedi.

Muharrem İnce "Cumhurbaşkanı adayı oalcak mısınız?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

'Bu böyle yarım kalmayacak' demiştim. İstiyorum. Kenarından döndük zaten. Eğer 1 ay daha erken olsaydı, 51 değil 81 gün önce aday olsaydım, CHP bazı hataları yapmasaydı bugün cumhurbaşkanıydım. Tekrar aday olmayı ben istiyorum tabi ki.

Kılıçdaroğlu'nun sözleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün TBMM’de yaptığı konuşmada kendisine "Aday ol" diyen AK Parti milletvekillerine "Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi?" karşılığını vermişti. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri birçok kişi tarafından cumhurbaşkanlığına aday olduğu yönünde yorumlandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de "Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu anlaşıldı" diye konuşmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU