Kurtulmuş: Harun olarak yoluma devam ediyorum

AK Parti’li Kurtulmuş, babasının yaptırdığı seksen yıllık apartmanda oturmaya devam ettiğini ifade etti

Fotoğraf: Independent Türkçe

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, CHP sıralarından, "Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyi’ duysak ya sizden" gelen sözler üzerine, "Bugüne kadar Harun olarak yoluma devam ediyorum. Hala babamın seksen yıllık apartmanında oturuyorum. Yanlış bir şey mi söylemişim? Doğru bir şey söyledim” karşılığını verdi.

Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulu'nda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi üzerinde AK Parti Grubu adına konuşma yaptı.

Kurtulmuş, Türkiye'nin bütçesini konuşurken sadece bazı parasal büyüklüklerini değil Türkiye'nin önündeki hedeflerinin de konuşulması gerektiğini belirterek, "Siyasi fikirlerimiz, bakış açılarımız farklı olabilir ama hepimizin ortak hedefinin yeniden güçlü, büyük Türkiye'yi kurmak olduğunun altını çizmek istiyorum" ifadesini kullandı.

“Kurşun asker” ifadesine yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Kuruldaki bazı konuşmalarını hatırlatan Kurtulmuş, "Bunlardan bir tanesi, hakikaten rencide eden bir şey, 'kurşun asker' tanımlamasıdır. Ben, hiçbir CHP'li arkadaşımı kurşun asker olarak itham etmem. AK Parti grubundaki hiçbir arkadaşımız da kurşun asker değildir; akıl sahibi, insaf sahibi, vicdan sahibi, izan sahibi vatansever insanlardır" diye konuştu.

"Bedeli ödenmiş en hakiki demokrasidir"

Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun, "Demokrasiyi ilk seçimde getireceğiz" cümlesini de aktararak, şunları paylaştı:

Demokrasi, Osmanlı'nın son döneminde, o günün şartları içeresinde gelmiştir ama 1950 seçimlerinden sonra demokrasi bu ülkeye gelmiş ve bedeli ödenmiş en hakiki demokrasidir. 1950 seçimlerinde halkın helal oylarıyla seçilen başbakanı idam sehpalarına götürülmesine rağmen şehit başbakanın arkasından ağlayan bu millet, demokrasiye sonuna kadar sahip çıkmıştır. 12 Eylül'de binlerce vatan evladı, bir sağdan bir soldan diyerek ortadan kaldırılırken 12 Eylül yönetimine rağmen bu millet, demokrasisine sahip çıkmıştır. 28 Şubat'ta seçilmiş hükümet Ali Cengiz oyunlarıyla indirilip tanklarla, paletlerle demokrasiye ayar verilirken bu millet demokrasiye her yerde de bu Mecliste de sahip çıkmıştır. Ayrıca, bu millet demokrasiye bu çatı altında 15 Temmuz gecesi her birinizin katkısıyla sahip çıkmış, Kızılay meydanında, genelkurmay meydanında sahip çıkmış, kanlarıyla bedelini ödemiş, dünyanın en kutsal demokrasisidir. Demokrasi bu millete gelmiş, demokrasiyi millet içselleştirmiştir.

"Kılıçdaroğlu, 2023 seçimlerine aday olabileceği sinyalini verdi"

Kılıçdaroğlu'nun, "Türk ticaret gemisi durdurulduğu zaman gerçeği AB makamlarının açıklamasından sonra öğrendik." ifadesini de eleştiren Kurtulmuş, "Biz gerçeği AB'nin, ABD'nin makamlarının açıklamasından değil, Türkiye Cumhuriyeti devletinin makamlarının açıklamasından öğreniyoruz" dedi.

Genel Kuruldaki erken seçim konusundaki değerlendirmelere de yer veren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

Her muhalefet partisi erken seçim ister. Demokraside bu da önemli bir şeydir ancak Türkiye'de erken seçimin rasyonel şartları ve siyasi şartları yoktur. AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, milli konularda kararlılıkla yoluna devam etmektedir. İnşallah 2023'te yapılacak seçimlerde de Recep Tayyip Erdoğan bu milletin helal oylarıyla yeniden Cumhurbaşkanı seçilecek.  Bugün yalnız ümitli bir şey duydum Sayın Kılıçdaroğlu'ndan, 2023 seçimlerine aday olabileceği sinyalini verdi. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu 2023 seçimlerinde aday olur ya da CHP'den bir arkadaş aday olursa, dostlarıyla birlikte de iktidar olursa ağzımızı açıp bir şey söylersek namerdiz. Biz demokrasiye sonuna kadar saygılıyız, demokrasinin de en iyi şekilde işlemesinden yanayız. Ancak Türkiye demokrasisinde seçilmişlere saygı duymak da demokrasiye inanmak kadar zaruri bir şeydir.

Harun - Karun yanıtı

Kurtulmuş, CHP sıralarından gelen "Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyi’ duysak ya sizden" ifadeleri üzerine de şunları söyledi:

Ben 'Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğim' sözünü 2008 yılındaki Saadet Partisi Genel Kurulu’nda genel başkan olarak seçildiğim zaman söyledim. Kendime söz verdim ve bugüne kadar da Harun olarak yoluma devam ediyorum. Hala babamın seksen yıllık apartmanında oturuyorum. Yanlış bir şey mi söylemişim? Doğru bir şey söyledim. Bunu hayatımla da sürdürmeye devam ediyorum ölene kadar da sürdüreceğim, çocuklarıma da en büyük mirasım bu olacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU