Oyuncu Seyhan Arman’dan İnce’ye tepki: Kılıçdaroğlu’na bulaşmak için beni kullanıyorsun

"Şu anda restoranlar kapalı iken, insanlar evine ekmek götüremiyorken ‘devlet çıkarsın bizim ameliyat paramızı versin’ demiyoruz. Ne zaman olduğundan bahsetmiyoruz. Bu bir hak"

Oyuncu Seyhan Arman, CHP’nin son cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin partisini eleştirirken kullandığı bazı ifadelere tepki gösterdi.

İnce, geçen günlerde katıldığı bir televizyon programında CHP Genel Başkanı Gökçen Gökçe’nin translarla ilgili söylediği ifade edilen “Beden uyum sürecine erişimleri kolaylaştırılmalı, hormon ilaçları ve ameliyatlarının SGK kapsamında karşılanması sağlanmalıdır" sözlerine tepki gösterdi ve şunları söyledi:

CHP Genel Başkan Yardımcısı eşcinsellerin ameliyat paralarını devlet ödesin diyor. Ben ödemesin demiyorum da böyle her şey güllük gülüstanlık olur, Türkiye zenginleşir… Ya kahvehaneler kapalı, garsonlar işsiz, şirketler bir bir kapanıyor. Yine dolar euro fırladı gitti. İnsanlar burnundan soluyor. CHP’nin gündemindeki konuya bak.


“En zayıf halkayı kullanıyor”

İnce’nin bu sözlerine yanıt transseksüel oyuncu Seyhan Arman’dan geldi. Arman, Yol TV’de yaptığı açıklamada İnce’nin “daha düne kadar kendilerinden oy istediğini” ifade ederek şunları söyledi:

Oy da verdik. Neredeyse Başkan seçilecektin. Sen ama o oldu bu oldu, ‘adam kazandı’ dedin, çekildin gittin. Sonra ne oldu? Kemal Kılıçdaroğlu ile aranız bozulunca onlara saldırmak için en zayıf halkayı kendine göre kullanıyor, bizi kullanıyor.

“Bu elze bir durum”

Bütün transseksüeller yürüyüş yapmıyor Çapa’nın önünde bizim paramızı ödeyip ameliyat edeceksiniz diye. Haktan bahsediyoruz. Hakkın zamanı olmaz. Ayrıca şu an parası olan da gidip ameliyat olur mu Kovid döneminde. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Benim bu ülkeye karşı sorumluluklarım varken, devletin de bana karşı sorumlulukları var. Ben o kimliği boşuna almadım. Rengi de önemli değil. O şahsa göre, keyfi ‘ne yapayım ameliyat olayım devlette bunu karşısın’ diye değil. Veya bu kepçe kulağını yapıştırmak gibi bir şey de değil. Bu elzem bir durum, anladığı şey de bu.

“Bu bir hak”

Be devlet bana pembe kimlik vermiş. Bu devletin doktorları onaylamış, ‘Bu ameliyatı olman gerekiyor’ demiş. Olmazsan fiziksel ve psikolojik sorun yaşarsın diyor. Benim ki zaruri. Tabi ki şu anda restoranlar kapalı iken, insanlar evine ekmek götüremiyorken ‘devlet çıkarsın bizim ameliyat paramızı versin’ demiyoruz. Ne zaman olduğundan bahsetmiyoruz. Bu bir hak. Sen hiç mi utanmıyorsun, Kemal Kılıçdaroğlu’na bulaşmak için beni kullanıyorsun. Çünkü ona göre en zayıf halkayım.

Seyhan Arman kimdir?

Seyhan Arman, kişisel web sitesinde geçmişini şöyle anlatıyor:

1980 Adana doğumlu tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Seyhan Arman, tiyatroya 1994 yılında Adana’da başladı. Birçok yönetmen ve tiyatro ile çalıştı. Engin Alkan'ın oyunculuk workshoplarına katıldı. Tiyatronun yanısıra birçok dizi ve filmde oyunculuk yaptı. But Kısa Film Yarışmasında jüri üyeliği, Kadrajımda Pozitif Öyküler Kısa Film Yarışmasında seçici kurulda yer aldı. Çeşitli tiyatro dergileri ve web sitelerinde yazılar yazmaktadır.

Teslimiyet filmi ile 22. Ankara Uluslararası Film Festivali “Seçici Kurul Oyunculuk Özel Ödülü” alan Seyhan Arman, kendi yazdığı ve oynadığı tek kişilik tiyatro oyunu Küründen Kabare ile Tiyatro Dergisi 6. Emek ve Başarı Ödüllerinde ''Yılın En İyi Kadın Oyuncusu'' kategorisinde aday oldu. Yine aynı oyunla 2. Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri'nden ''Üstün Akmen Teşvik Ödülü'' ve Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri'nden ''Jüri Özel Ödülü'' Aldı. Arman'ın başrolünde oynadığı Merve Gezen’in “Nerdesin Aşkım?” filmi Boston’dan “İnsan Hakları Ödülü”, Kanada’dan Yabancı Film kategorisinde “En Mükemmel Film” ödüllerini aldı.

İnsan hakları aktivisti olan Arman; Çorbada Tuzun Olsun, Kutu Kutu Mutluluk gibi Sosyal Sorumluluk projelerine verdiği destek ve bireysel olarak yürüttüğü yardım projeleri ile de adından söz ettiriyor. 2016 yılında başarılı oyunculuğu ve yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ile “BBC 100 Women” de yer alarak o yıl için  seçilen başarmış 100 kadın arasına girdi. Son olarak  yönetmen Kutluğ Ataman’ın yazdığı ve yönettiği “Hilal Feza ve Diğer Gezegenler” filminde oynadı. Seyhan Arman, tiyatro-sinema-dizi oyunculuğunun yanı sıra yarattığı MC-Sunucu Matmazel Coco karakteri ile kabarelerde ve özel eventlerde interaktif doğaçlama performans yapmaya devam ediyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU