Sherlock tutarsızlığı: Watson kuyudan nasıl kurtuldu?

Sevilen dizinin son sezonu hayli kafa karıştırıcı detaylar barındırıyordu

The Irregulars ismiyle Netflix'te yayımlanmak üzere yeni bir dizi çekileceği duyurulmuştu (IMDb)

BBC yapımı Sherlock'un dizi finali anlatısal tutarsızlıklarla doluydu ama bir tanesi vardı ki hayranlardan epey şikayet almıştı. Konusuysa John Watson'ın kuyudan nasıl kurtarıldığıydı.

Sherlock, 2. sezon finali "The Reichenbach Fall'da" (Reichenbach Düşüşü) ölmüş, 3. sezonun ilk bölümü "The Empty Hearse'ta" (Boş Cenaze Arabası) geri dönmüştü. Bu noktadan itibaren hikaye giderek anlaşılması güç ve dağınık bir hal almış ama durum asıl dizinin ismiyle müsemma final bölümü "The Final Problem'da" (Son Sorun) zirve yapmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre bölümde izleyenler (ve Watson), Holmes kardeşlerin üçüncüsü olan, hayatının büyük kısmını yüksek emniyetli bir psikiyatrik tesiste kapatılmış biçimde geçirdikten sonra buradan kaçan Eurus Holmes'la tanışıyor. Eurus, zekasına ve aldatma yeteneğine dayanarak Sherlock, Mycroft ve John'un önüne bir dizi bulmaca, tuzak ve daha fazlasını çıkaran, ciddi anlamda gelişkin bir plan hazırlıyor. Planının son parçası karakterleri Holmesların eski konağının yıkıntılarına getiriyor.

Burada Watson, Eurus'un Sherlock'un çocukluk arkadaşı Victor Trevor'ı boğduğu kuyunun dibine zincirli şekilde büyük tehlike içinde kalıyor.

John, Sherlock'a duvara tırmanamadığını, çünkü Eurus'un aynı Victor'a yaptığı gibi kendisini de boğmak için ayaklarını kuyunun dibine zincirlediğini söylüyor. Eurus kuyudaki su seviyesini artırmaya başlayınca Victor'ın kafa tası su yüzüne çıkıyor.

Sherlock'la Eurus arasında geçen bir abi-kardeş anı sırasında Sherlock "uçaktaki kızın" kardeşinin kendini hayatı boyunca ne kadar yalnız hissettiğine işaret eden bir metafor olduğunu anlıyor. Eurus ruhen yıkılıyor, bilmecelerinin tümü de çözüldüğünden psikiyatrik tesise geri yollanıyor ve John kurtarılıyor. Gerçi bu kurtarma biraz fazla kolay gerçekleşiyor: Aşağıya bir ip atıp onu yukarı çekiveriyorlar, ki ayakları kuyunun dibine zincirliyken bunun mümkün olmaması gerekirdi.

Bu, "The Final Problem'daki" çok sayıda tutarsızlıktan yalnızca biri, Sherlock sevenlerin kafasını da epey bir süre kurcalamıştı. Kimisi Watson'ın yalnızca "işi abarttığını" söyleyerek durumu alaya almıştı.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU