Yeni Zelanda, 2020'deki hayal kırıklıklarından "umut ormanı" yapacak

Girişim, "2020'deki her bir hayal kırıklığını yerli bir ağaç biçiminde umuda" dönüştürmeyi amaçlıyor

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, geçtiğimiz günlerde iklim acil durumu ilan etti (Reuters)

Pandeminin damgasını vurduğu bir yılda yaşanan hayal kırıklıklarını tersine çevirmek ve 2021'i "bir doz iyimserlikle" karşılamak amacıyla Yeni Zelanda, "Umut Ormanı" adında bir kampanya başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kampanya, Tourism New Zealand ve Yeni Zelanda'nın iki adasında, yani Northland ve Queenstown'ın bazı bölgelerinde yeni bir orman oluşturmak için fidan dikmeyi amaçlayan Trees That Count adlı bir sivil toplum kuruluşunun işbirliğiyle geliştirildi.

Girişim, dünyanın dört bir yanından insanları, yolculuğunu daha sonra takip edebilecekleri Umut Ormanı'na bir ağaç bağışlayarak "hayal kırıklıklarını paylaşıp umuda dönüştürmeye" davet ediyor.

Tourism New Zealand Amerikalar ve Avrupa Genel Müdürü Sarah Handley, Forbes tarafından aktarılan sözlerinde, yerli ağaçlardan oluşacak planlanan bu yeni ormanın "önümüzdeki yeni yıl için umut ve yeniden büyümeyi temsil edeceğini" söyledi.

Handley, dergiye kampanyanın beklemeye değer bir sonuç getireceğini de kaydetti.

“Bu girişim gerçekten bu yıl yaşadığımız hayal kırıklıklarını umuda dönüştürmekle ilgili ve hepimiz biliyoruz ki sayısız hayal kırıklığı yaşandı" dedi.

Hep birlikte ne kadar büyük bir orman yaratabileceğimizi görmek muhteşem olacak.

STK'nın CEO'su Adele Fitzpatrick, Travel+Liesure dergisine, Tourism New Zealand'la ortaklıklarının ülke dışındaki izleyicilere çevre konusunda iyimserlik yaymalarını sağlayacağını söyledi. Bunun yanı sıra, yerli ağaçların ulusun kültürünün, mutluluğunun ve refahının parçası olduğu mesajını paylaşmayı da umuyorlar.

Yöneticinin “Yerli ağaçlar, eşsiz biyolojik çeşitliliğimizi korurken iklim değişikliğiyle mücadeleye de yardım etmek için elimizde bulunan en güçlü araçlardan biri. Nefes kesici doğal güzellikler, açık havada maceralar ve doğada benzersiz deneyimlerin ülkesi olan Aotearoa (Yeni Zelanda'nın Maoricedeki adı -çn.) hakkındaki mevcut uluslararası imgelemi güçlendirmektedir" şeklindeki sözleri aktarıldı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU