Kılıçdaroğlu: Yandaş medya diye bir kavramın olmaması lazım

CHP lideri Kılıçdaroğlu, RTÜK’ün bir tartışma programında söylenen sözler nedeniyle Habertürk’e ceza vermesine tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı Demokrat Parti Genel Merkezi'nde  ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ve Uysal, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ziyaret nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden DP Genel Başkanı Uysal, “Tüm siyasi partilerle medeni ilişkilerini sürdürdüğümüz gibi Türkiye’nin iki köklü geleneği olarak özellikle bugün Türkiye’nin içine düştüğü ve derin nefes alması için çabalar sarfettiğimiz böyle  bir iklimde memleketimizin, demokrasimizin temel hak ve hürriyetler başta olmak üzere en can alıcı meseleleri değerlendirme imkan bulduk” diye konuştu.

“Reform dedikleri bu galiba”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın canlı yayındaki sözlerinden dolayı Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun Habertürk kanalına verdiği cezaya tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu yaptırımı demokrasi açısından asla kabul etmiyoruz. Eğer siz bağımsız bir yayın organının en ağır şekilde yasalara aykırı olarak cezalandırırsanız bu doğru olmaz.  Dünyaya ‘bizde demokrasi var’ algısını yerleştiremezsiniz. Tam tersine ‘bizde otoriter bir yönetim var’ algısını güçlendirmiş olursunuz. Zaten biz bunun böyle olduğunu biliyoruz. Medyanın özgür olması lazım. Yandaş medya diye bir kavramın olmaması lazım. Havuz medyası diye bir medyanın olmaması lazım. Ahlâki olarak da demokratik olarak da bu tür kavramlardan Türkiye'nin kurtulması lazım. Sözünü ettikleri hukuk reformu bu galiba. Yasaları, beğenmedikleri medya organları üzerinde acımasızca uygulamak, söylemek istedikleri hukuk reformu bu galiba. Türkiye'yi biraz daha geriye götürmek. Demokratik standartlarımızı biraz daha törpülemek. Ama ne yaparlarsa yapsınlar bu ülkeye demokrasiyi ve hukuku getirmeye kararlıyız. Dostlarımızla beraber, arkadaşlarımızla beraber biz bu güzel ülkeye demokrasiyi getireceğiz” dedi.

uysal.jpg
Görüşme esnasında iki liderin de maske ve mesafe kuralına dikkat ettikleri görüldü / Fotoğraf: AA

 

Tank Palet Fabrikasının satışı

Sakarya Tank Palet Fabrikası’nın satışı hakkındaki soruya da yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Katar ordusuna TSK'nın en önemli fabrikasının sıfır bedelle verilmesini asla kabul edemeyiz. Arkasında kim olursa olsun, kimi arkalarına alırlarsa alsınlar, Tank Palet fabrikasının Katar ordusuna peşkeş çekilmesi Türkiye Cumhuriyeti devleti ve ordusuna ihanettir. 1 dolar almadılar... Bunu gündeme getirmemizden rahatsız oluyorlar” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, tank palet fabrikasında çalışan işçilerin “Tank Palet vatandır vatan satılamaz” diye açtıkları pankartı hatırlatarak, "Bu sendikalar işçileri ziyarete gittiler mi? Ben bu işçilerin hepsinin gözlerinden öpüyorum” dedi.

Akdeniz’de Türk gemisinde arama

Libya’ya giden Türk kargo gemisinde Almanya askerlerinin arama yapması hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’a göre Türkiye’de sorun yok ki. Ekonomide yok, dış ilişkilerde yok. Gemimize baskın yapıldı sorun yok. Askerin başına çuval geçirildi sorun yok. Hangi sorun var Erdoğan’a göre, Erdoğan’a göre yatağa aç giren yok. Saray’da sorun yok, orada yoksa Türkiye’de yok. Milletten koptu çünkü. Trump’tan talimat gelince esas duruşa geçer, esnaf geçinemiyorum deyince kıyamet kopar. Gemimize arama yapılırken bildiriyorlar. 5 saat haber alınamıyor. 5 saat ne oldu ya. 5. Saatte Roma büyükelçisi aranıyor. O da ulaşamıyor… Çünkü her şey bir adama bağlı bu ülkede” diye konuştu.

"Hiçbir teröristin cenaze törenine arkadaşların katılmasını doğru bulmam"

Bir muhabirin dün Kayseri’de muhtarlar buluşması sırasında milletvekillerinin ve il başkanlarının terörist cenazelerine gitmesini doğru bulmadığını söylediğini hatırlatarak, “2015 yılında dönemin CHP milletvekilleri Gamze Akkuş İlgezdi ve Sezgin Tanrıkulu'nu terörist Aziz Güler’in cenazesine katılmıştı. Ne söylersiniz” diye sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "Hiçbir teröristin cenaze törenine arkadaşların katılmasını asla doğru bulmam. Her zaman her yerde bunu söylerim. Terörist insanlık suçu işler. Terörizme ve teröriste karşı bütün partilerin aynı tavrı takınmasını isterim. Teröre karşı mücadelede verdiğimiz bütün şehirleri de saygıyla anmamız lazım. Tabii şehitlerin parasına el koyan siyasi iktidarı da unutmamak lazım. 15 Temmuz şehitleri ve Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olan polisler için toplanan paralara el koyan iktidarı da sizin sorgulamanız lazım ve buı soruyu da lütfen Sayın Erdoğan’la karşı karşıya geldiğinizde benim adıma bu soruyu sorar mısınız?” diye yanıt verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU