Gelecek Partisi'nin "parlamenter sistem" görüşme talebini reddeden MHP, ön şartını açıkladı

Gelecek Partisi'nin "Parlamenter Sistem" ile ilgili görüşme talebine MHP'den, ret cevabı geldi. MHP, "Cumhurbaşkanlığı Sistem" üzerine bir görüşme randevusu verebileceğini açıkladı

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerine çalışmalar yaptığını ve diğer siyasi partilerle de görüşme talep edeceğini açıklamıştı.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den de randevu talep edileceğini söylemişti.

Gelecek Partisi, "Tam Demokrasi İçin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" önerileri kapsamında MHP'den randevu talep etti.

MHP'ye gönderilen Ahmet Davutoğlu imzalı mektupta, "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, Gelecek Partisi olarak 1 Kasım 2020 tarihinde 1. Olağan Genel Kongremizi gerçekleştirdik. 9 Kasım tarihinde ise 'Tam Demokrasi İçin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' önerimizi kamuoyuyla paylaştık. 'Tam Demokrasi İçin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' teklifimizi sunmak ve gündem ile ilgili genel istişarede bulunmak üzere görüşme talebinde bulunuyorum. Selamlarımla" ifadeleri yer aldı.

MHP ise, Gelecek Partisi'nin görüşme talebine olumlu yanıt vermedi.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan yaptığı açıklamada, “Partimizce hazırlanan “Tam Demokrasi İçin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasını tüm taraflarla görüşmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede davetimize olumlu yanıt vererek bizleri misafir eden Sayın Akşener’e ve Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyoruz. Aynı çerçevede ilgili tüm taraflarla görüşmelerimiz devam edecektir. Maalesef MHP, bu konuda yaptığımız görüşme talebimizi reddetmiştir. Gönül isterdi ki ülkenin içinde bulunduğu zorlu süreci aşmak için hazırlamış olduğumuz bu çalışmayı tüm siyasi partilerle görüşebilelim” ifadelerine yer verdi.

MHP, ön şartını açıkladı

Davutoğlu'nun özel kalem müdürü Mehmet Aytekin tarafından talep edilen görüşmeye, Bahçeli'nin özel kalem müdürü Murat Çeliker tarafından verilen cevapta şunlar kaydedildi:

Merhaba Mehmet bey, Sn Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyefendi ile, Sn Gen başkan Ahmet beyin, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi konusunda bir görüşme talebiniz var ise o konuda randevu verelim. Güçlendirilmiş parlamenter sistem konusu ile ilgili görüşme talebinizi cevaplandıramıyorum. İyi çalışmalar dilerim.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU