Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor

Faiz konusuna değinen Erdoğan, "Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle bizler gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz?" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun KKTC konusunda hükümeti eleştiren sözlerine tepki gösteren Erdoğan, "Daha Kıbrıs meselesinin ne olduğunu Maraş'ın açılmasının ne anlama geldiğini bilmeyen orada Türkiye Cumhurbaşkanı'nın başkanlığının verdiği görüntünün diplomatik mesajını anlamamış birine ekonomiyi izah etmek mümkün değildir" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

KKTC Cumhurbaşkanı davet ediyor. Kabul etmiyorlar. Yine beni eleştirmeye kalkıyorlar. Bununla sana ekmek çıkmaz. Senin Kuzey Kıbrıs aşkın var mı? Kapalı Maraş'ı açmak tezini savunmak var mı yok. Aynı şeyleri Suriye, Libya, Azerbaycan'da yapmadı mı?

Kendisine ait doğru yanlış hiçbir projesi olmayan, senaryoların tetikçiliğini yapmak dışında işi olmayanların ekonomi hakkında ahkam kesmesi gülünçtür. Azıcık samimiyet görsek konuşuruz. Milletimize saygımızdan dolayı proje siyasetlerle, yalanları iftiraları önlerine koyulsa da yüzleri kızarmayanlarla işimiz olmaz. Bizim muhatabımız milletimizdir.

"Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi ve yatırımlar konususunda da değerlendirmelerde bulundu.

Faiz konusuna değinen Erdoğan şunları kaydetti:

Yüksek faiz sebebiyle üretimin, ticaretin, istihdamın temsilcisi olarak sizler sahada yaşananların tercümanı olarak karar vericilere yol gösteriyorsunuz. Zira yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle bizler gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz? Sizler bu işin içindesiniz. İstihdam üretebilir misiniz? Mümkün değil. Üretim yapabilir misiniz? Mümkün değil. İhracata yönelik adım atabilir miyiz? O da mümkün değil. Bizim bu noktada dikkatli olmamız lazım ve yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor.

Birçok sanayi ve iş adamının kendisine faiz konusunda şikayetlerde bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, "Beni faiz batırdı, bitirdi, şu kadar faiz ödüyorum derdi. İnşallah biz bunları da tersine çevireceğiz. Sizlerin azmiyle önümüze çıkarılan engelleri aşarak hedeflerimize yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU