Sabah yazarı: Manipülatörler WhatsApp gruplarında şarkı yoluyla hisse şifreleri veriyorlarmış

“Yatırımcıyı yönlendirecekleri hisse senedine uygun bir şarkıyı paylaşıyorlarmış”

Fotoğraf: AA

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, bazı manipülatörlerin çevrimiçi iletişim uygulamalarında şarkı sözleri yoluyla borsadaki hisselere yönelik şifreler verdiğini söyledi.

Güngör, bugünkü köşe yazısında Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) borsadaki manipülatörlere karşı işi çok sıkı tuttuğunu söyledi.

“Tabir yerindeyse, yeni yatırımcıların burnunun kanamaması için uğraşıyor” diyen Güngör, şunları yazdı:

Biliyorsunuz, hisse ve kripto para yatırımcıları WhatsApp, Telegram gibi mesajlaşma uygulamaları ile Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya platformlarını aktif şekilde kullanıyor. Buralarda manipülatörler cirit atıyor. 'Taze' yatırımcılara tavsiyelerde bulunuyor. 

SPK'nın gözetim birimi hem sosyal medya mecralarını hem borsa forumlarını hem de WhatsApp, Telegram gruplarını anlık takip ediyor. Bu gruplara sızıp yakaladıklarına basıyor cezayı... Fakat onlar da boş durur mu! Duyduğuma göre, SPK işi çok sıkı tutunca manipülatörler yeni yöntemler bulmaya başlamışlar. Ne mi? Telegram, WhatsApp gruplarında şarkı yoluyla hisse şifreleri veriyorlarmış! Şaka yapmıyorum... Yatırımcıyı yönlendirecekleri hisse senedine uygun bir şarkıyı paylaşıyorlarmış.

Güngör, buna örnek olarak da şunları yazdı:

Misal, Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık Turizm Eğitim Hizmetleri ve İnşaat Taahhut ile ilgili bir mesaj göndereceklerse "Karadır kaşların ferman yazdırır. Bu dert beni diyar diyar gezdirir. Lokman hekim gelse yaram azdırır. Yaramı sarmaya yar kendi gelsin" şarkısını paylaşıyorlarmış...

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU