Sherlock dizisinde ünlü dedektif neden bir uyuşturucu bağımlısına dönüştü?

Ciddi bir izleyici kitlesi bulunan Sherlock dizisi klasik Sherlock Holmes anlatısını önemli ölçüde değiştirmişti

Netflix'in kısa süre önce The Irregulars isimli yeni bir Sherlock dizisine hazırlandığı açıklanmıştı (IMDb)

Benedict Cumberbatch’e dünya çapında tanınırlık kazandıran Sherlock dizisi, Arthur Conan Doyle’un meşhur dedektifini modern dünyaya uyarlayarak karakter üzerinde pek çok değişiklik yapmıştı. 

Bunlar arasından Sherlock Holmes’ün uyuşturucu kullanımı da yer alıyordu ve dizi onu bir bağımlıya dönüştürmüştü. Dizide Sherlock’un vakaları çözmek üzere teknolojiyi etkin biçimde kullanması da dizinin yaratıcıları Mark Gatiss ve Steven Moffat’ın yaptığı değişiklikler arasında bulunuyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre Sherlock’ta dedektif birinci sezondaki olaylardan önce uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele etmiş ve bu dizi boyunca birkaç kez dile getirilmişti.

Bununla birlikte kitaplarda dedektifin zaman zaman uyuşturucu kullandığından bahsedilse de bu genellikle dedektifin yeni bir vaka almadığı ve sıkıldığı dönemlere denk geliyor. Yani klasik Sherlock hikayelerinde ünlü dedektifin bağımlı olduğuna dair herhangi bir işaret söz konusu değil. 

Öte yandan birçok hayran küçük veya büyük her zaman bir vaka üzerinde çalışma ihtiyacı hissettiğinden Sherlock’un asıl bağımlılığının işiyle bağlantılı olduğunu düşünüyor. 

 

 

Gatiss ve Moffat’ın neden böyle bir tercihte bulunduğu hiçbir zaman tam olarak açıklığa kavuşmasa da bunun Sherlock ve John’un hikayesine bir katman daha ekleyeceği düşünülmüş olabilir. 

Böylesi bir karar ve Sherlock’un nihayetinde bir bağımlı olarak tasvir edilmesi klasik Sherlock anlatısından epey büyük bir fark gibi görünüyor. Dizinin elde ettiği başarı göz önünde bulundurulduğunda Sherlock'un yaygın modern tasvirinin ne denli değiştiği anlaşılabilir. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU