Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuru ve sulu bunlardan kurtulmak lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan " Şu anda koronavirüs döneminin en büyük belası sigara" uyarısında bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Tekirdağ 7. Olağan İl Kongre'sinde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında sigara konusunda da uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Lütfen sigara içmeyeceğiz. Şu anda koronavirüs döneminin en büyük belası sigara. Sigaraya kesinlikle artık ara vermek, kendi sağlığımız, sıhhatimiz için gerekli. Az önce belediye başkanımızın mekanında hepinizin tanıyıp bildiği bir arkadaşa sigarayı bıraktırdık. 'Söz' dedi. Sözü aldık, şahitlerimiz var. Binali Bey, Büyükşehir Belediye Başkanımız şahit oldular. Bunlar çok önemli akciğeri dinamitleyen neresi, sigara. Bu dönemde kovid’in en önemlisi sevdalısı neresi, akciger. Oradan giriyor. Oradan solunumu, her şeyi alt üst ediyor. Hep söylerim ya, kuru ve sulu, bunlardan kurtulmak lazım" diye konuştu.

Konuşmasında "Ülkemizde ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz" ifadelerini kullanan.Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

Yeni bir istikrar, büyüme ve istihdam odaklı seferberlik başlatıyoruz. Önceliğimiz şüphesiz ki enflasyonu süratle tek haneli rakamlara, ardından orta vadeli programımızdaki seviyelere çekmektir.Yeni dönem parametrelerimizin açıklanmasıyla hamdolsun piyasalarda olumlu yönde, gözle görülür hareketlenme başladı. Ekonomi politikalarımızı fiyat istikrarı, finansal istikrar ve makro ekonomik istikrar olmak üzere 3 sac ayağı üzerinde inşa ederek inşallah hedeflerimize ulaştıracağız.   

Yargı reformu hatırlatması

İnsan hakları eylem planına önem verdiklerini belirten Erdoğan "Ekonomideki yeni dönemin ruhuna uygun şekilde temel hakların korunmasından, mülkiyet hakkının geliştirilmesine kadar ilave hükümlerini eylem planına ekleyeceğiz" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti:

Yatırımları yeşerten ve bereketlendiren iklimi tesis etmenin ekonomik büyümeyi, kalkınmayı, refahı ve istikrarı sağlanmanın en önemli yollarından birinin hukuk devleti ilkesi olduğunu biliyoruz. Geçen sene ilan ettiğimiz Yargı Reformu Strateji Belgesi bu çerçevede çok önemli düzenlemeler içeriyor. Hukuki düzenlemelerin bir kısmı TBMM tarafından çıkarıldı. İdari düzenlemelerin önemli bir kısmı biz hayata geçirdik. Yeni reform paketleriyle ilgili hazırlıklarımız süratle devam ediyor. Meclis’in gündeminde bunlara öncelik tanınması için gayret göstereceğiz.

 

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU