Akşener'den Özdağ'ın iddialarına yanıt: Herhangi bir anayasa çalışmamız yoktur

Akşener "Bir cümlenin içinde hem AK Parti hem HDP geçtiği zaman hakikaten akıl sağlına dikkat etmek lazım" diye konuştu

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir depremi nedeni ile iptal ettiği esnaf ziyaretlerine Bilecik'te devam etti.

Akşener, ziyareti sırasında bir gazetecinin Ümit Özdağ'ın açıklamaları hakkındaki yorumunu sorması üzerine şu cevabı verdi:

Biz ne HDP ile ne CHP ile ne Saadet Partisi ile herhangi bir anayasa çalışması yapmadık. Hiçbir arkadaşım, bilgim içinde ya da dışında buna sadece HDP değil, CHP, SP dahil bir anayasa çalışması yapmadık. Ama daha ilginç bir şey var AK Parti ile de anayasa çalışması yapıyormuşuz. Dolayısıyla AK Parti ile de bir anayasa çalışması yapmadık. Bir cümlenin içinde hem AK Parti hem HDP geçtiği zaman hakikaten akıl sağlına dikkat etmek lazım. Sayın Ömer Çelik bu konuda AK Parti adına bir açıklama yaptı ama ben İYİ Parti Genel Başkanı olarak söylüyorum hiçbir siyasi oluşum, platform, şahıs, kişi, partiyle herhangi bir anayasa çalışmamız yoktur.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Meral Akşener’in talimatıyla partisinin gizli kapılar ardında HDP ile masaya oturup anayasa hazırladığını öne sürmüştü.

Özdağ Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada da "HDP ile ilişkiler konusunda Meral Akşener doğruları söylememiştir. 2018 genel seçimlerinden önce İYİ Parti'den iki kişi Akşener'in talimatı ile divandan habersiz CHP, Saadet ve HDP'lilerle birlikte oturup dört ay boyunca seçimlerin ikinci tura kalması durumunda açıklanacak bir anayasa hazırlamışlar" diye konuşmuştu.

Cezaevinde bulunan eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ise Özdağ'ın iddialarına Twitter hesabından yanıt vermişti.

Bilgen paylaşımında "Henüz İyi Parti kurulmamışken Meclis’te bulunan 4 partinin katılımıyla yeni Anayasa çalışması yapılmış ve 50'nin üzerinde maddede uzlaşma sağlanmıştı" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU