12 yaşındaki çocuğu döven saldırgan yeniden gözaltına alındı

İstanbul Tuzla'da aracına erik çekirdeği attığı için çocuğu tekme tokat dövüp ormana götüren saldırgan adli kontrolle serbest bırakılmıştı

İstanbul'da Tuzla'da 12 yaşındaki çocuğu darbettiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve yapılan itiraz üzerine hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan U.Ö, yeniden gözaltına alındı.

Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, 12 yaşındaki çocuğu darbettiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve yapılan itiraz üzerine hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan şüpheli U.Ö'yü, Pendik'teki evinde gözaltına aldı.

Şüpheli U.Ö, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Olayın geçmişi

Tuzla'da 28 Nisan'da otomobiline erik çekirdeği attığı gerekçesiyle 12 yaşındaki çocuğu darbeden şüpheli U.Ö, gözaltına alınmıştı.

Burada nöbetçi savcılığa çıkarılan U.Ö, ifadesinin alınmasının ardından "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "kendisini savunamayacak durumda bulunan çocuğu yaralama" suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edilmişti.
 

 

Anadolu Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklanmasına yönelik talebin reddine karar vermiş, şüpheli hakkında "elektronik kelepçe takılmak suretiyle konutunu terk etmemek" ve "yurt dışına çıkmamak" şeklinde adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmetmişti.

U.Ö'nün hakimlikteki beyanında, yaptığından dolayı çok pişman olduğunu belirterek, "Çocuklar arabama taş attılar. Ben de öfkelendim. Aracı durdurdum ve çocuklardan birisini yakaladım. Birkaç tane tokat attım. Diğerlerinin yerini sordum. Ormanlık alanda olacağını söyleyince ormanlık alana doğru yürürken bir bayan bağırdı. Zaten çocukları bırakacaktım. Çok pişmanım. Çocuğu alıkoyma gibi bir kastım yoktu. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmayı talep ederim" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Saldırganın "Birkaç tane tokat attım" dediği olayın görüntülerinde çocuğu yumruklayıp yere düşürdüğü ve yerde de tekme attığı görülüyor.
 

 

Bu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Ahbap Platformu'nun kurucusu sanatçı Haluk Levent olayın takipçisi olacaklarını açıklamıştı. Levent, saldırganın adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına sosyal medya hesabından tepki göstermişti.

Haluk Levent yakalama kararının ardından yine bir tweet attı, "Ve sonuç: tutuklandı" ifadelerini paylaştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU