‘Deprem komisyonu’nun başkanı AK Parti'li Uncuoğlu oldu

Uncuoğlu, zamanın sınırlı olması nedeniyle hızlı ve etkili kararlar alacaklarını söyledi

Fotoğraf: AA

Meclis Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı’na AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu seçildi.

Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin ve Depremlerin Zararlarının En Aza İndirilmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını gerçekleştirerek divan seçimini yaptı.

Komisyonun görev süresi ise 3 ay.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uncuoğlu, komisyonun önemli çalışmalara imza atacağını, zamanın sınırlı olması nedeniyle hızlı ve etkili kararlar alacaklarını, gerekirse alt komisyonlar kurarak Ankara dışındaki illerde de çalışma yapabileceklerini söyledi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, komisyon çalışmalarının sonunda çıkan raporun uygulanabilir bir rapor olacağına inandığını belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir'deki depremde AFAD başta olmak üzere, gece-gündüz demeden çalışan tüm kurumlara teşekkür etti. Kılıç parti rozetini bir tarafa bırakarak komisyon çalışmalarına katkı sunacaklarını dile getirdi.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, depremin siyasetten bağımsız olmadığını, siyasi bir bakış açısıyla binalara ruhsat verildiğini, depremin bu yönüyle de ele alınması gerektiğini savundu.

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Türkiye'de deprem denilince yaşanan değil, yaşanacak İstanbul depreminin akla geldiğini söyledi. Muhtemel İstanbul depreminde, en az 48 bin binanın ağır hasar göreceğinin tahmin edildiğini belirten Zeybek "Böyle bir depremde en az 400 bin kurtarıcı insana ihtiyaç var. Depremde İstanbul'daki görevlilerin, görev alanlarına gitmesini beklemek doğru değil. Buna karşı önlemler alınması gerekir." diye konuştu.

5 partinin ortak önerisiydi

TBMM Genel Kurulunda, 5 parti grubunun ortak önergesiyle depremde alınması gereken tedbirlerle ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önerisi kabul edilmişti.

Komisyon 22 üyeden oluşuyor.

Çalışma süresi, başkan, başkanvekili, sözcü ile katip üyenin seçimi tarihinden itibaren 3 ay. Komisyon gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU