Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapalı Maraş’ta topluca piknik yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile birlikte 15 Kasım’da KKTC’ye gideceklerini ve törenlerin ardından kapalı Maraş’ta piknik yapacaklarını söyledi. Erdoğan, “İnşallah Kıbrıs’ta şimdi yeni bir süreç başlıyor” dedi

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kahramanmaraş 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Konuşmasında Türkiye’nin dış politikasına eleştirilere yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizi sevmeyen karşımızda duranlar, ne işin var Suriye'de, ne işin var Libya'da diyenler. Bizi bu yüzden sevmiyorlar. Bizi kardeşlerimiz sever, bizi mazlumlar sever. Türkiye yükseldiği için şimşekleri üstüne çekiyor. Vesayeti kaldırmasaydık, terör örgütlerinin başını ezmesek kimse bize yan göle bakmazdı. IMF'ye olan borcu ödemesek kimse bizden şikayet etmezdi” dedi.

 

1.jpg
Fotoğraf: AA

 

Azerbaycan’da zafer yakın

“Türk milletini tarihi ve değerleri ile aşağılamaya çalışanlara ve öyle göstermeye çalışanlara asla izin vermedik. Medeniyetimiz, coğrafyamızı kan ile, gözyaşı ile, sömürü ile boğmaya çalışanlara izin vermedik. Suriye'de, Libya'da biz var olduk. Şimdi de Azerbaycan da biz varız” diyen Erdoğan Azerbaycan’ın Karabağ’da sürdürdüğü askeri operasyonla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Bu sabah İlham Aliyev kardeşim ile görüştük. Şu anki gelişmeleri bizzat kendisinden dinledim. Olumlu gelişmeleri kendisinden dinleyince de bizzat mutlu oldum. Zafere artık yaklaşıyoruz. 30 yıl işgal altındaki topraklarından uzak kaldılar, ama artık işgal altındaki topraklarına kavuşuyorlar.

 

3.jpg
Fotoğraf: AA

 

Kapalı Maraş’ta piknik

Kısa süre önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) seçim yapıldığını hatırlatan Erdoğan şunları söyledi:

KKTC'de şükürler olsun seçim yapıldı ve bu seçim neticesinde Türkiye'yi seven, kabullenen bir kardeşimiz orada cumhurbaşkanı oldu. İnşallah Kıbrıs’ta şimdi yeni bir süreç başlıyor Ayın 15'inde biz Sayın Bahçeli ile birlikte Cumhur İttifakı heyeti olarak Kıbrıs'ta olacağız, törenlere katılacağız ve törenlerden sonra da orada Kapalı Maraş'ta şöyle bir topluca piknik yapacağız. Kuzey Kıbrıs’taki kardeşlerimizle birlikteliğimizi orada bizzat yaşayarak ortaya koyacağız ve bu gecikti. Şimdi bu inşallah yeniden oluşacak.

 

kapak.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Kuruyan dallar budandıkça…

AK Parti’nin üye sayısının 11 milyon 200 bini bulduğunu söyleyen Erdoğan, “Son 2 yılda teşkilatlarımızın 3'te 2'sini yeni vizyonlar, yeni isimler ile güçlendirirken, vefayı da bırakmadık. Tüm dostlarımızı kucaklayan ulu bir çınar gibi büyüyoruz. Kuruyan dallar budandıkça çok gür bir şekilde hedeflerimize ilerlemeyi sürdürüyoruz. Önümüze, arkamıza bakmadan davamızı yürütmeye devam ediyoruz. Davamızı zafere ulaştırmak için gece, gündüz çalışıyoruz. Milletin partisinin yöneticileri her daim milletin içinde olma mecburiyetindedir. Kim millet ile gönül bağını kopartıyorsa partisi ile bağlarını koparıyor demektir” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Kahramanmaraş-Göksun Yolu Açılış Töreni'ne katıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU