Biden ve Harris'in göreve hazırlanan geçiş ekibinde kimler var?

Cumhuriyetçiler, akademisyenler ve eski Obama yönetiminden yetkililer geçiş için çalışıyor

Demokratların başkan adayı Biden ve başkan yardımcısı adayı Harris, son sonuçlara göre yarışı önde götürüyor (Reuters)

Seçiciler Kurulu ve Donald Trump'a karşı seçim zaferi neredeyse garanti altına alınmışken Joe Biden'ın başkanlık geçiş ekibi yakında yerini alacak.

Cumhuriyetçi rakibini yüksek ihtimalle mağlup edecek gibi görünmesi sonucu çarşamba günü başkanlık geçişi için bir internet sitesi açan Demokrat isim, aylardır bu ana hazırlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Obama yönetimi yetkilileri, Demokrat Parti'nin 2020 için diğer başkanlık adaylarının danışmanları ve hatta Cumhuriyetçiler bile, aday ve yarış arkadaşı Kamala Harris için sorunsuz bir iktidar geçişi sağlama çabasına katılıyor.

Senatör olarak başkanlık geçişleriyle ilgili yasaları yazan ve uzun süredir Biden'ın danışmanı olan Ted Kaufman bu yılın başlarında ekibi yönetmek üzere atanmıştı.

Bir ekip oluşturmaya girişerek işe erken başladı ve mart civarı işe alınabilecek muhtemel isimleri aradı. Hazirana gelindiğinde muhtemel bir Biden yönetimi için çalışan 6 kişi olduğu bildirildi.

Eylülde Politico'ya konuşan kaynaklar, Göreve Başlama Günü'ne kadar ekipte yaklaşık 350 kişinin çalışıyor olabileceğini söyledi.

Senato'da Kaufman'ın yardımcısı olarak görev yapan Alexander Mackler, yayın organına "ilk önce kendini düşünen" kişilerin işe alınmayacağını belirtmişti.

Kaufman'ın planları hakkında konuşan Mackler "Uzun zamandır personel sirkülasyonunun yüksek olmasına sıcak bakmadığında net" demişti.

O zamandan bu yana, Obama yönetiminden birkaç eski yetkili eski başkan yardımcısının geçiş ekibine atandı ve hem Biden'le hem Kaufman'la çalışmaya başladı.

Obama'nın Beyaz Saray'daki Yasama İşleri Ofisi'nde görev yapan Yohannes Abraham, Biden'ın geçiş ekibinin günlük operasyonlarını yönetirken Obama yönetiminin eski danışmanlarından ekonomist Jeffrey Zients de Biden'ın geçiş ekibinin üst düzey yönetiminde yer alıyor. Obama yönetiminde ulusal güvenlik danışman yardımcısı olarak görev yapan Avril Haines için de aynısı geçerli.

Haberlere göre Kaufman yaklaşımında "ideolojide çeşitliliğe" öncelik verdiğinden ilericiler, akademisyenler ve hatta Cumhuriyetçiler de Biden'ın ekibine katıldı.

Gautam Raghavan'ın ve diğer ilerici yasa yapıcıların danışmanları ve 2020'deki Demokrat adaylar Elizabeth Warren ve Pete Buttigieg'in eski çalışanları da Biden'ın ekibinde.

Cumhuriyetçi eski Gazi İlişkileri Bakanı Bob McDonald da Biden'ın geçiş ekibinin danışma kurulunda yer alan isimlerden. Tıpkı Cumhuriyetçi senatör John McCain'in dul eşi Cindy McCain gibi.

Geçiş ekibinde yer alan farklı bakış açıları, göreve başlama töreni yaklaşırken Biden'in Demokrat Parti'nin çeşitli kanatlarını yanına alma ihtiyacının yanı sıra seçim kampanyası gezilerinde seçmenlere yaptığı partiler arası yaklaşım çağrısını da gösteriyor.

Geçiş dönemi eş başkanı Kaufman'ın da yazıcılarından olduğu 2015 tarihli kanun gereği, Biden'ın geçiş ekibi olası önemli atamalar üzerinde çalışıyor ve bir politika gündemi hazırlıyor.

Biden'in ekibi, daha önce Kovid-19 pandemisinin ve bunun ekonomideki yansımalarının, planlarının ana odağını oluşturduğunu söylemişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU