Netflix ve Amazon Prime, RTÜK'ten lisans aldı

RTÜK Başkanı Şahin, "NETFLIX ve Amazon Prime Video tıpkı yerli örnekleri gibi yükümlülüklerini yerine getirerek RTÜK'ten lisans aldı" dedi

Fotoğraf: AA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix ve Amazon Prime Video platformlarının Türkiye'de lisans aldığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ebubekir Şahin, "İnternet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık yapan uluslararası platformlar NETFLIX ve Amazon Prime Video tıpkı yerli örnekleri gibi yükümlülüklerini yerine getirerek RTÜK'ten lisans aldı. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Lisans almak ne anlama geliyor?

1 Ağustos 2019'da Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile artık internet üzerinden yayın yapmak isteyen kişilerin RTÜK’ten lisans alma zorunluluğu getirildi.

RTÜK, alınan lisansla birlikte söz konusu yayıncıların içeriklerini denetleyebiliyor.

İçeriklerin, Türkiye'de uygulanan yayın kurallarına uygun olup olmadığı, koruyucu sembol sisteminin kullanıp kullanılmadığı kontrol ediliyor. Yayın kurallarına uymayan platformlara, ceza uygulanabiliyor.

Ayrıca, platformların lisans almak için Türkiye'de faaliyet gösteren bir şirket de açması gerekiyor. 

RTÜK, lisans almadan yayın yapanları tespit edip, 72 saat içinde lisans başvurusu yapmadığı tadirde platformun engellenmesi için talepte bulunabiliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU