Çelik’ten Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’na tepki: Cumhurbaşkanımıza iftiralarının arkasında EOKA siyasetine teslimiyet vardır

AK Parti Sözcüsü Çelik açıklamasında "İsmindeki 'Türk' sıfatını hakketmeyen bu yapılanmanın sözde açıklamasını bir 'beşinci kol faaliyeti' olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'nın (KTÖS)  Ersin Tatar-Nikos Anastasiadis görüşmesi öncesi yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Açıklamaya ilişkin Twitter hesabından bir dizi paylaşımda bulunan Çelik, "Faşist ve ahlaksız bir dille Sn Cumhurbaşkanımıza ve KKTC Cumhurbaşkanı Sn Ersin Tatar’a saldırmaktadır. İftira ve nefret suçu ile dolu bu metin bir açıklama değil, karanlık bir zihniyetin tezahürüdür" ifadelerini kullandı.

Çelik paylaşımlarında tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

Cumhurbaşkanımıza dönük olarak bu yapılanma tarafından kullanılan ifadelere siyasi ve hukuki olarak en sert karşılığı vereceğiz. İsmindeki “Türk” sıfatını hakketmeyen bu yapılanmanın sözde açıklamasını bir “beşinci kol faaliyeti” olarak değerlendiriyoruz.

KKTC’nin milli iradesini hiçe sayan bu yapılanma, Rum Kesimi lideri ile görüşmesi öncesi KKTC Cumhurbaşkanı Sn Ersin Tatar’ı hedef aldı ve Sn Cumhurbaşkanımıza dönük hadlerini aşan bir açıklama yaptı. Bu açıklama Rum tezlerine biat etmek, Türkiye ve KKTC’ye düşmanlık etmektir.

Açıklamadan anlaşılacağı üzere bu zihniyet, Cumhurbaşkanımızın Kıbrıs Türklerinin menfaatleri noktasındaki kararlı tutumunu ve Sn Ersin Tatar’ın Kıbrıs Türkünün haklarına sahip çıkma iradesini sorun olarak görüyor.

Türkiye’nin ve KKTC’nin meşru makamlarını hedef alan bu sözde açıklama bir kara propoganda metnidir. Türkiye ve KKTC vatandaşlarının demokratik iradesini hedef almaktadır. Bu kara propaganda metnine imza atan zihniyet, demokratik değerlerden nasibini almamış zihniyettir.

Rum liderine Cumhurbaşkanımızı ve KKTC Cumhurbaşkanı Sn Ersin Tatar’ı şikayet etmeye kalkan bu çarpık zihniyetin siyasi pusulasının Türkiye ve KKTC düşmanlığı olduğu açıktır. Bu açıklama tüm Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC vatandaşlarına düşmanlık etmektedir.

Demokratik değerlere düşman bu zihniyet, Cumhurbaşkanımızı ve partimizi hedef alarak iftiralarına devam etmiştir. Cumhurbaşkanımıza karşı Yunan ve Rum faşistlerin diliyle konuştukları açıktır. Bu, onların hangi adrese kayıtlı olduklarını da gösteriyor.

Cumhurbaşkanımız Kıbrıs Türk davasının öz savunucusudur. KKTC’nin egemenlik hakları ve menfaatlerinin korunması için en güçlü desteği vermektedir. Rum lidere yalvaranların, Kıbrıs Türk davasını kuvvetle savunan Cumhurbaşkanımıza iftira atması ancak karanlık bir zihniyete yakışır

Bu metni kaleme alanların Kıbrıs Türk kimliğine en ufak bir aidiyeti olsaydı Rum lidere yaranmacı bir metin ile rezil olmaktan kaçınmaları gerekirdi... Bu tip yapılanmalar, KKTC’nin hak ve adalet mücadelesine ve Türkiye-KKTC kardeşliğine hiçbir şekilde gölge düşüremeyecektir.

Bu yapılanmanın Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı ifadelerle siyasi ve hukuki olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz. KTÖS’nın, Cumhurbaşkanımıza yalan ve iftiralarla saldırmasının arkasında EOKA siyasetine teslimiyet vardır. Kıbrıs Türklüğüne düşman bu siyasete geçit vermeyiz.

Öğretmenlikle ve sendikacılıkla bağdaşmayan bu açıklama Kıbrıs Türk davasına ve Türkiye Cumhuriyeti’ne saldırıdır. Rum tezlerine ve EOKACI siyasete biattir. Bu açıklamadan sorumlu olanları şiddetle kınıyoruz. Herkesi de kınamaya ve protesto etmeye davet ediyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

KTÖS'ÜN AÇIKLAMASI

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Ersin Tatar - Nikos Anastasiadis görüşmesi öncesi açıklamalarda bulunmuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar hakkında Rum lider Nikos Anastasiadis'e birtakım 'bilgiler' verdiğini iddia eden Elcil, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

3 Kasım tarihinde Sn. Nicos Anastasiades ve Sn. Ersin Tatar’ın toplum liderleri olarak bir sosyal etkinlikte buluşacakları basına yansımıştır. Bu konuda Sn. Anastasiades’in buluşacağı kişi hakkında yeterli bilgisi olup olmadığını sorgulamak istiyoruz.

Buna göre;

1- Anastasiades, buluşacağınız Sn. Ersin Tatar’ın İngiltere’de ağır dolandırıcılık masası tarafından Polly Peck davaları İle ilgili 2015 yılında hakkında tutuklama emri olduğunu biliyor musunuz?

2- Anastasiades, Türkiye’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Emin Ateşağaoğlu tarafından 12 Temmuz 2000 tarihinde hazırlanan iddianamede fatura ve gümrük beyannamesinde tahrifat yaparak kasaplık koyun ihraç etmiş gibi gösterip vergi kaçırmaktan on üç kişi ile birlikte Sn. Ersin Tatar hakkında dava açıldığı ile ilgili iddialara hala daha cevap vermediğini biliyor musunuz?

3- Anastasiades, Girne’de Kulaksız 5 sitesindeki dolandırıcılık olayında ipotekli araziye yapılıp İngilizlere satılan evlere el koyan Akfinans Şirketi’nin 2009’daki direktörünün Sn. Ersin Tatar olduğunu biliyor musunuz?

4- Anastasiades, Kıbrıslı Türk gençlerin adadan göç etmesini hedefleyen “Göç Yasası’nı” geçiren ve savunanların en başında Sn. Ersin Tatar’ın olduğunu biliyor musunuz?

5- Anastasiades, adamızın kuzeyindeki demografik yapıyı değiştirmek için yapılan sistematik nüfus aktarımı çerçevesinde en çok vatandaşlık dağıtan hükümetlerde Sn. Ersin Tatar’ın olduğunu biliyor musunuz?

6- Anastasiades, “Rum-Yunan” ikilisi diye milliyetçi, şöven söylemler yaparak, insanları birbirine düşürmeye çalışanların başında Sn. Ersin Tatar’ın olduğunu biliyor musunuz?

7- Anastasiades, Kıbrıslı Rumların 1974 yılında terk etme zorunda bırakıldığı, taşınmaz mallarına “ganimet” diye el koyan fakat Rumları istemeyenlerin başında Sn. Ersin Tatar’ın olduğunu biliyor musunuz?

8- Anastasiades, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ve adamızın kuzeyindeki TC’nin asker sivil bürokratlarının organize etmesi ile 22 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşen, Afrika Gazetesi linç olayının baş aktörleri ile resim çektirenin Sn. Ersin Tatar olduğunu biliyor musunuz?

9- Anastasiades, Kıbrıs Türk toplumunun laik, demokratik karakterini değiştirmeye yönelik AKP’nin dini dayatmalarını yaymak için faaliyet gösteren tarikatların “höykürme ayinlerine” katılanların başında Sn. Ersin Tatar’ın olduğunu biliyor musunuz?

10- Anastasiades, Kıbrıs Cumhuriyeti’nden ve Avrupa Birliği’nden gelen Covit19 yardımlarının küçümseyip, dönemin Cumhurbaşkanı Sn. Mustafa Akıncı’ya “kaçakçı” muamelesi yapanın Sn. Ersin Tatar olduğunu biliyor musunuz?

11- Anastasiades, AKP’li TC Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ile yapılan “Maraş” provokasyonunun baş aktörünün Sn. Ersin Tatar olduğunu biliyor musunuz?

12- Anastasiades, son yapılan seçimlerde AKP’li TC Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP hükümetinin açık maddi ve manevi desteği ile Kıbrıs Türk toplumunun iradesi gasp edilerek, meşru olmayan bir şekilde Sn. Ersin Tatar’ın toplum liderliği makamına oturtulduğunu biliyor musunuz?

13 Anastasiades, Türkiye AB’ye girmeden, Kıbrıslı Türklerin AB’ye alınmasına karşı çıkıp, bizi AKP’nin siyasi rehinesi haline getirme söylemi yapanın getirenin Sn. Ersin Tatar olduğunu biliyor musunuz?

14- Anastasiades, Kıbrıs Cumhuriyeti antlaşmalarında “Taksim ve Enosis” yasaklanmış olmasına rağmen, Sn. Ersin Tatar’ın “iki ayrı devlet” söyleminin tam da taksimi tanımlamaktadır. Adayı bölmenin bir suç olduğunu bilmenize rağmen, bölücülük yapan Sn. Ersin Tatar ile aynı masaya oturmaktan rahatsız olmuyor musunuz?

15- Anastasiades AKP’nin memuru olmaktan gurur duyuyorum diyen Sn. Ersin Tatar ile masaya oturmaktan siz de gurur duyuyor musunuz?

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU