Avusturya Başbakanı saldırıya ilişkin açıklama yaptı... Macron "Pes etmeyeceğiz" mesajıyla destek verdi

Avusturya Başbakanı Kurz saldırıya ilişkin açıklamasında, teröre karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini söyledi. Saldırıyla ilgili açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise, "Avusturyalıların kederinizi paylaşıyoruz" dedi

Fotoğraf: Reuters

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, dün gece başkent Viyana'da meydana gelen saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kurz, ülkenin zor saatler yaşadığını belirterek, bu zaman zarfında emniyet güçlerinin gösterdiği çaba için teşekkür etti.

Kurz, saldırıya ilişkin "Polisimiz bu iğrenç terör saldırısının faillerine karşı kararlı bir mücadele yürütüyor" dedi.

Polisin saldırganlardan birini etkisiz hale getirdiğini vurgulayan Kurz, teröre karşı mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürüleceğini ifade etti.

Kurz, uluslararası toplumdan gelen dayanışma mesajlarına teşekkür ederek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

Macron: Avusturyalıların şokunu ve kederini paylaşıyoruz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Viyana'daki saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından Fransızca ve Almanca açıklama yaptı. 

Fransızlar olarak Avusturyalıların şokunu ve kederini paylaştıklarını ifade eden Macron, "Fransa'dan sonra saldırıya uğrayan dost ülke ve Avrupamız oldu. Düşmanlarımız kiminle uğraştıklarını bilmeli. Pes etmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

Dün gece Viyana'da kimliği birlisiz kişiler ve emniyet güçleri arasında çatışma yaşandı.

Çatışma 3 kişi hayatını kaybederken, 15 kişi ise yaralandı. Saldırganlardan biri de hayatını kaybetti. Polis, saldırıya ilişkin soruşturmasını sürdürüyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU