Depremden yaralı kurtulan Arif Emre, daha sağlam evler yapılmasını istedi: Annem-babam vefat etti bir ben kaldım

Emrah Apartmanı enkazında anne ve babasını kaybeden ODTÜ öğrencisi Arif Emre Nayman, 3 saat kaldığı enkazın altından yardım ekipleri tarafından kurtarıldı

İzmir'de, Emrah Apartmanı enkazında anne ve babasını kaybeden, kendisi de yaklaşık 3 saat sonra kurtarılan üniversite öğrencisi Arif Emre Nayman, deprem anında yaşadıklarını anlattı.

Deprem sırasında annesi Fatma Nihal Nayman ve babası emekli Astsubay Özkan Nayman ile birlikte Emrah Apartmanı'ndaki evlerinde bulunan ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Arif Emre Nayman, sarsıntı başlayınca odasındaki ranzanın yanına çöktü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üzerine duvar devrildikten sonra ekipler tarafından kurtarılan ve ayaklarında kırık olan Nayman'ın tedavisi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi Servisinde devam ediyor.

"Ben bir şekilde boşlukta kaldım, nefes alacak kadar

Nayman deprem anında yaşadıklarını şöyle anlattı: 

Duvar üzerime yıkıldı, sadece bacaklarımın üstünde kaldı. Gövdem, kollarım ve kafam boşlukta kaldığı için seslendim, bağırdım. Beni buldular 2-3 saatte, çıkardılar.

Nayman, depremin yavaş bir şekilde başladığını ve bir anda hızlandığını belirterek, şöyle konuştu:

Koridordan duman geldi, puf etti. Benim odamın camları patladı. Allah'tan üzerime gelmedi. Sonra hızlı bir şekilde duvar üzerime yıkıldı. Ben bir şekilde boşlukta kaldım, nefes alacak kadar...

"Bir ben kaldım"

Nayman, binayla ilgili bir sorun olup olmadığını bilmediğini belirterek, "Biz 6 senedir orada oturuyorduk. Deprem sırasında, ben, annem ve babam vardı. Onlar vefat etti, bir ben kaldım" dedi.

Depreme dayanıklı binalar yapılması gerektiğini kaydeden Nayman, şöyle konuştu:

Daha sağlam evler yapılsın. Bizim evin yanındaki evler sağlamken bizimki yıkıldı ve bizim apartmandan çok az kişi kurtulmuş. O yüzden binaların daha sağlam yapılmasını istiyorum.

emrahapt.jpg
Emrah Apartmanı depremde yerle bir oldu / Fotoğraf: AA

 

Emrah Apartmanı’nda 32 kişi yaşamını yitirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir’deki deremde yerle bir olan Bayraklı’daki Emrah Apartmanı'nda arama-kurtarma çalışmalarının bu sabah sona erdiğini açıklamıştı.

32 kişinin yaşamını yitirdiği binanın enkazından 15 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU