Emrah Apartmanı'nın hikayesi: Erzincan depreminde ölen torununun ismini Bayraklı'da yaptığı binaya vermişti

Müteahhit Hayati Uzun, Emrah Apartmanı’nda gelini ve torununu kaybetti

Fotoğraf: Hürriyet

İzmir’de en az 51 can kaybının yaşandığı depremde ilk yıkılan binalardan birisi Emre Apartmanı’ydı. Bu apartmana Müteahhit Hayati Uzun'un 1992’de Erzincan’da yaşanan depremde hayatını kaybeden torununun ismini verdiği öğrenildi.

Hürriyet’ten Emre Eser, İzmir’deki depremin yıktığı Emrah Apartman’ın hikayesini kaleme aldı. Eser’in aktardığına göre Emrah Apartmanı’nın hikayesi şöyle:

Emrah Apartmanı’nın bulunduğu bölgede Selçuk Şamiloğlu ile birlikte uzun saatler geçiriyoruz. Mahalle sakinleriyle konuştukça insanın içini acıtan ayrıntılar öğreniyoruz. Emrah Apartmanı’nı yapan müteahhitin ismi Hayati Uzun. Hayati Uzun, 1992 yılında meydana gelen Erzincan depreminde torunu Emrah’ı kaybediyor. Bu olay üzerine İzmir Bayraklı’ya gelip onun adını yaşatmak için, 1993’te 2 blok ve 28 daireden oluşan bir apartman inşa ediyor. Buraya ‘Emrah Apartmanı’ ismini veriyor. Kendisi de yıllarca bu binada yöneticilik yapıyor ve komşularının anlattığına göre daha sonra Didim’e yerleşiyor.

Müteahhit Hayati Uzun, Emrah Apartmanı’ndan ayrılsa da oğlu Bora Uzun ve ailesi yaşamaya devam ediyor. Ancak deprem Uzun ailesinin yakasını İzmir’de de bırakmıyor. Önceki gün gerçekleşen depremde Hayati Uzun, Erzincan depreminde kaybettiği torununun adını yaşatmak için yaptığı binada gelini Rabia Uzun’u, kendisi ile aynı adı taşıyan 17 yaşındaki torunu Hayati Uzun’u ve diğer torununu kaybediyor. Kendisi gibi müteahhit olan oğlu Bora ise enkazdan ağır yaralı olarak kurtarılıp hastaneye kaldırılıyor.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU