Bahçelievler'deki yangında öldüğü sanılan genç kadının, cinayet kurbanı olduğu belirlendi

Evinde çıkan yangında hayatını kaybettiği sanılan Fatma Mavi'nin, erkek arkadaşı Ergin A. tarafından öldürüldüğü tespit edildi. Ergin A. ifadesinde cinayeti gizlemek için evde yangın çıkarttığını itiraf etti

Fotoğraf: Twitter

Dün sabah saatlerinde Bahçelievler'de bir evde çıkan yangında Fatma Mavi'nin cesedi ulaşılmıştı.

Yangın nedeniyle hayatınını kaybettiği düşünülen Fatma Mavi için Asayiş Şube Müdürlüğü çalışma başlattı.

Fatma Mavi’nin en son irtibatta olduğu kişileri tespit eden polis ekipleri, genç kadının en son Ergin A. ile sık sık görüştüğünü tespit etti.
 

20201101_2_45133998_59388642.jpg
Fotoğraf: AA


Olayı şüpheli bulan polis, Fatma Mavi'nin olaydan önce görüştüğü taksi şoförü erkek arkadaşı Ergin A'nın ifadesine başvurdu.

"Önce boğdum sonra yaktım"

Ellerinde ve kollarında yanık olduğu tespit edilen Ergin A'nın polise verdiği ifadesinde suçunu kabul etti.

Ergin A. ifasesinde şunları kaydetti:

Gece Fatma ve yanında bulunan 2 kadınla buluşup Taksim’e gittik. Sabah 07.00 sıralarında olayın yaşandığı eve geldik. Başka bir kadın yüzünden bu sırada Fatma’yla aramızda kıskançlık tartışması çıktı. Kendimi tutamadım. O an cinnet getirdim ve Fatma’yı ellerimle boğdum. Sonra Ali İlkay S., adlı arkadaşımı çağırdım. Benzin istasyonuna gittik. Ona para vererek benzin aldırdım. Sonra eve geldim. Ali çıkmadı yukarı. Ben daha sonra benzini dökerek evi ateşe verdim. Fatma’yı da yaktım.

Ergin A., evi yakma nedeninin cinayeti gizlemek olduğunu söyledi.

Polisin olaya karışan diğer şüpheliyi yakalama çalışması sürüyor. Gözaltına alınan Ergin A'nın Cinayet Büro Amirliğindeki işlemleri devam ediyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU