Erdoğan: Anadolu bir baştan diğer başa demir ağlarla gerçek manada bizim dönemimizde örülmüştür

Erdoğan, Türkiye'nin demir yolu altyapısının tamamını modernize ettiklerini, son 18 yılda yenilenen demir yolu hatlarının uzunluğunun ise 11 bin 590 kilometreye ulaştığını söyledi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, modernizasyonu tamamlanan Samsun-Sivas Demir Yolu hattına ilişkin, "Ticari olarak Karadeniz'i Anadolu'ya açan bu demir yolu hattı, kuzey-güney koridorunda lojistik taşımacılığına yepyeni bir ivme kazandıracaktır" dedi.

Türkiye'nin demir yolu altyapısının tamamını modernize ettiklerini söyleyen Erdoğan, son 18 yılda yenilenen demir yolu hatlarının uzunluğunun 11 bin 590 kilometreye ulaştığını aktardı. 

Erdoğan, "Anadolu bir baştan diğer başa demir ağlarla gerçek manada bizim dönemimizde örülmüştür" diye konuştu.

Erdoğan, Samsun Garı'nda "Samsun-Sivas Demir Yolu Hattı Modernizasyonunun Tamamlanması Töreni"ne katıldı.

Milli Mücadele'nin bayraktarlığını yapan Samsun'un 19 yıldır sürdürdükleri büyük ve güçlü Türkiye mücadelesinde kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

Vesayetten darbecilere, terör örgütlerinden ekonomik tetikçilere kadar milletimizin istiklal ve istikbaline yönelik tüm saldırılarda Samsunlu kardeşlerimizi hep yanımızda bulduk. Biz de yatırımlarımızla, eserlerimizle, projelerimizle Samsun'a vefa borcumuzu ödemenin gayreti içinde olduk. Karadeniz'in en güzel şehirlerinden olan Samsun'u daha da güzelleştirmek için gecemizi gündüzümüze kattık. Geride bıraktığımız 18 senede Samsun'a toplam 30 milyar lirayı aşan yatırım yaptık. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, turizmde, ticarette, tarımda Samsun'u 18 yıl öncesine göre çok farklı bir konuma taşıdık. Yatırımlarımız neticesinde Samsun 18 yıl öncesine göre artık geleceğine daha büyük bir umutla bakıyor. Tarım, turizm, sanayi ve ticarette elde ettiği başarılarla Samsun sadece çevre illere değil, tüm Karadeniz bölgesine ilham kaynağı oluyor. Bizler de Samsun'un bu başarılarıyla her zaman gurur duyuyoruz.

Samsunlu çiftçilerin, sanayicilerin, ticaret erbabının güçlenmesi için gereken her türlü desteği verdiklerini vurgulayan Erdoğan, özellikle şehrin ulaşım altyapısındaki eksiklikleri gidererek, şehri Türkiye'nin doğusu ile batısı arasında bir köprü haline getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Açılışı yapılan Samsun-Sivas Rehabilitasyon Projesi'nin, Türkiye'nin en büyük demir yolu modernizasyon yatırımı olduğunu söyleyen Erdoğan, toplam tutarı 350 milyon avroyu bulan yatırımın 153 milyon avroluk kısmının Avrupa Birliği hibe fonlarından karşılandığını kaydetti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU