Ilhan Omar: Biden başkan olursa sola kayacak

Demokrat siyasetçi, herkes için Medicare ve Yeşil Yeni Düzen'in uygulanmasının yanı sıra asgari ücreti artırmaya dair hedeflere vurgu yaptı

Ilhan Omar, Başkan Donald Trump'ın sıkça eleştirdiği, ilerici üyelerden oluşan "Manga" isimli grupta yer alıyor (AP)

ABD Temsilciler Meclisi'nin ilerici üyelerinden Demokrat Ilhan Omar, Joe Biden'ın başkan seçilmesi halinde sol eğilimli bir siyaset izlemesini beklediklerini söyledi.

Demokrat Parti'nin diğer ilerici temsilcileri Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib ve Ayanna Pressley ile birlikte Amerikan kamuoyunda "Manga" adıyla anılan ekipte yer alan Omar, "Axios on HBO" programında konuştu.

Biden'ın seçilmesi halinde temsil ettiği duruşa kıyasla daha fazla ilerici olacağını söyleyen Omar, "Bir başkan ancak Kongre'yle işbirliği içinde olması halinde başarılı olabilir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demokrat siyasetçi, herkes için Medicare ve Yeşil Yeni Düzen'in uygulanmasını isteyip asgari ücreti artırma ve haksızlığa izin vermeme gibi hedeflere dair çok net bir duruş sergileyen ilerici bir gruplarının olacağı öngörüsünde bulundu.

Biden'ın ilerici bir rol üstlenmesi gerektiğine inandığı herhangi bir kabine pozisyonu olup olmadığı sorulduğundaysa Omar, eski Başkan Yardımcısı'nın kabinesinin "ilericilerle doldurulması" gerektiğini söyleyerek gülümsedi.

Joe Biden ise geçen hafta gerçekleşen son başkan adayı münazarasında Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump'ın kendisine yönelttiği "sosyalist" yakıştırmalarına tepki göstererek, "Kafası çok karışık bir adam. Başka birine karşı yarıştığını sanıyor. Joe Biden'a karşı yarışıyor. Tüm o diğer insanları yendim çünkü onlarla aynı fikirde değilim. Onun yarıştığı kişi Joe Biden" ifadelerini kullanmıştı.



Independent Türkçe, Axios

DAHA FAZLA HABER OKU